2016-01-15 16:58

Färdiga skidspår mellan Sälen och Mora

Efter snöfall, ihållande kyla och intensiva arbetsinsatser kan vi inför helgen presentera nyheten om att hela Vasaloppsspåret nu är preparerat och spårat.

Sträckan Sälen-Vasslan är packad och preparerad med spårkälke medan resterande delar av spåret prepareras med pistmaskin under fredagskvällen. Det innebär att även Halvvasans sträckning är spårad vilket gör det möjligt för Moraloppet att gå på ordinarie bansträckning under lördagen. De sista 12 km mot Mora har en grund av konstsnö och resterande delar är natursnö. För närvarande finns dock inga spår mellan Mora Parken och Zornmuséet.

Läs mer om Vasaloppsspåret

På lördag öppnar serveringarna i Hökberg, Eldris och Norra Garberg för alla skidåkare. Caféerna har öppet alla lördagar och söndagar under vintern, kl 10-15. Även Bergsgården i Evertsberg öppnar och håller öppet lördagar 09:30-17:00 och söndagar 11:00-17:00 med servering av mat, kaffe, smörgåsar mm. På söndag är det också säsongspremiär för ”Buss ut i Vasaloppsspåret” för de som vill åka buss från Mora och skidor tillbaka. Avfärd från Mora Parken kl 09.00 med valfri distans 13-43 km. Läs mer på www.aktivsport.se

Våra huvudsponsorer