2017-04-20 10:00

Nå ditt mål med proffshjälp från Vasaloppscoacherna

Kurs i stående paddling, inspirationskvällar, träningsläger för tjejer, Cykelvasakurser och teknikpass för rullskidor, skidor och löpning, Vasaloppets officiella coacher erbjuder support av högsta kvalitet för dig som vill ha vägledning och kanske nå ett specifikt träningsmål. Här har vi samlat närmsta tidens utbud av kurser, läger och aktiviteter:

Catarina Henriksson – Träningsinspiratören, Stockholm

Teknikkurs på rullskidor för nybörjare 26 april och 7 juni, Hellasgården, Stockholm: Bli trygg på dina rullskidor genom att lära dig bromsa, öva balans och starta med rätt teknik i diagonalen, stakningen och stakning med frånskjut. Teknikkursen som ger dig bättre förutsättningar för att träna effektivt på dina rullskidor.

Skidgångskurs i Hammarbybacken, Stockholm 3 maj och 17 maj: Lär dig grunderna hur du tränar skidgång på ett effektivt vis. Målgrupp: Vasaloppsåkare.

Kickoff för SkiGirls 7 maj: Träningsgruppen för tjejer i Stockholm som vill träna tillsammans med likasinnade för att nå sina skidmål och följa individuella träningsprogram under ledning av professionell tränare. Plats: Hellasgården.

Vasaloppsläger i Grövelsjön 30 augusti–3 september: Inspirerande träningsläger i härlig fjällmiljö. Många roliga, fartfyllda och teknikutvecklande träningspass som hjälper dig inspireras i din träning inför Vasaloppsveckan 2018. Målgrupp: Vasaloppsåkare.

Mer info på www.traningsinspiratoren.se

Håkon Breistrand  Fysio Outdoor Mora
Inspirationskväll inför Ultravasan (eller liknande lopp) onsdag 14 juni kl 18.00 i Stockholm: Här kan du som är nyfiken på att springa längre sträckor hänga med på en kväll fullspäckad med inspiration, tips och råd. Vi börjar med en inspirationsföreläning där Ultravasavinnaren Jonas Buud och officiella Vasaloppscoachen Håkon Breistrand delar med sig av sina bästa tips. Efteråt går vi ut i skogen där det blir massor av terränglöpning. Vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.

Ultravasaläger 29–30 juli i Sälen-Mora: Är du sugen på att springa Vasaloppet på sommaren? I juli arrangerar Vasaloppscoachen Håkon Breistrand tillsammans Ultravasaloppsvinnaren Jonas Buud ett löpläger där du får springa/gå de 90 kilometerna från Sälen till Mora. Lägret passar perfekt för dig som är anmäld till Ultravasan och för dig som gillar att springa längre sträckor. Självklart kan du vara med en av dagarna eller springa kortare första dagen.

Mer information på www.fysio-outdoor.se

Erik Wickström – Din Kondition, Borås
Nybörjarkurs i stående paddling för skidåkare i Borås tisdag 16 maj: Tillsammans med 102 SUP och Surf håller Vasaloppscoachen Erik Wickström en nybörjarkurs i SUP, stående paddling. SUP är en svårslagen form av konditionsträning, inte minst för skidåkare. Rörelsemönstret påminner till stor del om stakning och naturupplevelsen på vattnet är svårslagen. Kursen erbjuder teknikträning med individuell feedback och föreläsning efteråt. Lån av utrustning ingår i priset.

Mer info på www.erikwickstrom.se/din-kondition 

Rikard Tynell – Tynell Activity Falun
Kurs i Löpning 3–17 maj: Vill du vara med och träna löpteknik under tre veckor? Kom igång med löpningen inför sommaren med löpstyrka och löpskolning i en kurs med löpteknik under tre veckor. Här kan du vara med både som ovan och mer van löpare.

Rullskiddag i Falun 20 maj, en teknikdag på rullskidor: För dig som vill testa rullskidor eller som redan kör rullskidor genomför vi en träningsdag i Falun den 20 maj. Detta är ett gyllene tillfälle för dig/er som vill testa på eller fräscha upp teknikbanken inför sommaren

Träningsgrupp i Falun med 10 veckors träning, start 24 maj: Under sommaren arrangera vi träningsgrupper med syftet att skapa en roligare och mer inspirerande träningsatmosfär. Här kommer vi jobba med variation i träningen för att bygga en grund samt utveckla din fysiska nivå.

Analysdag på rullskidor 5–6 augusti: Klassisk rullskidteknik med fokus på personlig coaching genom filmning och analys. Här har du möjligheten att följa med Tynell Activitys coacher för att få en total genomgång av din rullskid- och skidteknik där vi kommer filma och analysera med återkoppling, tips och feedback.

Fight for Vasan 2018 i Falun 31 augusti–3 september: Tillsammans med Vasaloppscoachen och elitskidåkaren Rikard Tynell erbjuder vi en tuff träningshelg med personlig coaching där du får utmana dig själv på intervaller, teknik, styrka och uthållighet. Men också såklart vila och återhämtning. Syftet är att skapa bättre förutsättningar inför kommande vintersäsong eller Vasaloppsveckan 2018.

Mer information på www.tynellactivity.se

MountainbikeSkolan – Nacka Stockholm
Cykelvasan endagskurs 1 maj samt 10 juni, Nacka Stockholm: Att köra Cykelvasan är en utmaning på många vis. Vi hjälper dig att ta dig de nio milen från Sälen till Mora på ett smidigt, snabbt och tryggt sätt. Du kommer lära dig tekniker som du behöver på Cykelvasan eller andra långlopp. Vi kommer även att jobba med grundläggande mountainbiketeknik så att du snart svischar fram galant på de klurigaste av stigar. En rolig och utmanande dag, välkommen på Cykelvasakurs!

Mer information påw ww.mountainbikeskolan.se

Staffan Larsson    Aktiv Sport Mora
Sommarträning på din hemmaplan eller i Vasaloppsarenan: Aktiv Sport, genom Vasaloppssegraren Staffan Larsson, välkomnar till sommarträning både individuellt och i grupp inför vintersäsongen. Vi håller gärna enskilda träningspass på din hemort, eller inspirerande träningsdagar/läger i Vasaloppsarenan, med exempelvis teknikpass på rullskidor med bland annat stakträning, stavgång/skidgångspass med fantastisk utsikt över Siljan, samt en upplevelse av Moras klassiska träningsmarker genom löp/jogging/cykelturer i fin fäbodmiljö. Ett pass längs hela eller delar av Vasaloppsarenan, som ett valfritt kombipass med till exempel löpning/jogging, cykel och rullskidor kan också vara inspirerande alternativ.

mer information på www.aktivsport.se

 

 

Våra huvudsponsorer