2016-02-09 10:42

Skidfest i dagarna två när Barnens Vasalopp kommer till Stockholm

Lördag den 13 februari och söndag den 14 februari är det dags för vinterns roligaste äventyr för barn i alla åldrar när Barnens Vasalopp genomförs i Stockholm. På lördag vid Stockholms Slott och på söndag på Stockholms Stadion. Alla barn har då chansen att gratis få prova på att åka skidor och saknar man skidor finns all utrustning att låna. Ingen föranmälan krävs.

Mångsbodarna, Oxberg, Eldris… Namn som många känner igen från tv och det stora Vasaloppet mellan Sälen och Mora som genomförs första söndagen i mars varje år. Nu har alla barn i Stockholm möjlighet att få passera de kända Vasaloppskontrollerna när Barnens Vasalopp arrangeras vid Stockholms Slott på lördag och på Stockholms Stadion på söndag. Skidor, stavar, pjäxor finns att låna och alla som deltar får diplom, medalj, blåbärsoppa. Det bjuds på blåbärssoppa och en giveaway efter loppet.

 

Barnens Vasalopp vid Stockholms Slott

Datum:          Lördag den 13 februari

Plats:             Slottet, Stockholm

Tid:               10.00–14.00

Arrangör:      Svenska Skidförbundet, Vasaloppet och Nacka Värmdö SK

Anmälan:      Gratis och fri anmälan görs direkt på plats kl 10.00–14.00

 

Barnens Vasalopp på Stockholms Stadion

Datum:          Söndag den 14 februari

Plats:             Stockholms Stadion

Tid:               10.00–15.00

Arrangör:      Svenska Skidförbundet, Vasaloppet och IK Jordbänningarna Haninge

Anmälan:      Gratis och fri anmälan görs direkt på plats kl 10.00–15.00

 

Över 40 000 barn deltar varje år

Att röra på sig är roligt och viktigt – och det är bra att börja tidigt. Barnens Vasalopp är ett initiativ från Vasaloppet och Svenska Skidförbundet som syftar till att inspirera barn och lägga grunden till en hälsosam livsstil. Ihop med företagen ICA, Vattenfall, Stadium och Sporrong samt alla andra arrangörer runt om i landet engageras varje år över 40 000 barn i något av loppen. Barnens Vasalopp består av en nationell turné anordnad av Vasaloppet samt en mängd lokala lopp där vem som helst får vara arrangör.

Läs mer eller beställ material för att arrangera ett eget lopp på Barnens Vasalopps hemsida

 

Våra huvudsponsorer