2017-08-10 08:16

Sponsorer i spåret sommarveckan 2017

Förutom Vasaloppets sju ordinarie kontroller finns flera av Vasaloppets sponsorer på plats vid start, mål och längs spåret under Vasaloppets sommarvecka 2017 och erbjuder dig lite extra hjälp och service.

Här ser du vilka de är och var de finns:

Startplats Sälen

  • Camelbak
    Fyll på din vätskeryggsäck hos Camelbak som finns på plats alla dagar under sommarveckan med sin specialbyggda vattentank
  • Shimano
    Shimano finns på plats och erbjuder enklare service och justeringar på din cykel innan start.
  • Mora Armatur
    Se till att din vattenflaska är full innan du beger dig ut i spåret! Med Mora Armaturs kranvägg går det både smidigt och enkelt.
  • Volvo
    Vid starten visar Volvo upp några av sina senaste bilmodeller. Här finns det också cykelpump och verktyg för akutåtgärder att låna om behovet uppstår.
  • Stadium
    Har du glömt något? Är vädret inte det du planerat för? Hos Stadium finns ett sista minuten-utbud av både cykel- och löpprodukter.

Startplats Oxberg

  • Shimano
    Shimano finns på plats för enklare service och justeringar på din cykel innan start. Här finns också ett sista minuten-sortiment av cykelprodukter för våra deltagare i Cykelvasan 30 och Cykelvasan 45.
  • Enervit
    Se till att energidepåerna inte går tomma. Enervit säljer energiprodukter under Cykelvasan 30 och Cykelvasan 45. Här kan du också få ett glas sportdryck innan start.
  • Mora Armatur
    Se till att din vattenflaska är full innan du beger dig ut i spåret! Mora Armaturs kranvägg gör det både smidigt och enkelt.

Under loppet

  • Merida
    Meridasprinten – Mellan Smågan och Mångsbodarna under Cykelvasan 90 och Cykelvasan Öppet Spår
    Utmana dig själv i en av årets nyheter! Har du en pulsklocka, cykeldator eller telefon som är kopplad mot Strava kan du delta i Meridas aktivering. Du tävlar mot andra på en sträcka mellan Smågan och Mångsbodarna. Fina priser till vinnarna!
  • Asics
    Beyond Marathon – Evertsbergssjöarna – under Ultravasan 90
    Vid de vackra Evertsbergssjöarna gratuleras alla ultralöpare lite extra av Asics med musik och vimplar. Här passeras den magiska marathondistansen, 42 km, och det ska firas!
    Beyond Marathon- Hemus – Ultravasan 45
    Vid Mora skidstadion gratuleras alla ultralöpare som deltar i Ultravasan 45 lite extra av Asics med musik och vimplar när den magiska maratondistansen , 42 km, passeras.
  • Camelbak
    Vätskedepå – Evertsberg – alla lopp
    I Evertsberg kan du enkelt fylla på din vätskeryggsäck under ett besök på Camelbaks vattenstation.
  • DHL
    Energistopp – Läde – alla lopp
    DHL hjälper dig med ny energi och bjuder på dryck vid sin egen kontroll i Läde under alla sommarveckans dagar. Ta emot hejaklackens jubel och pepp!
    Peppning – Prästholmen – alla lopp
    Vid Prästholmen möts du av glada hejarop när du för första gången ser kyrktornet i Mora. Nu är målet nära!
  • Stadium
    Stadium Energy Zone– Gopshus – Cykelvasan 30, Cykelvasan 45, Cykelvasan 90 och Cykelvasan Öppet Spår
    Stadium och Gopshus hör ihop. Vid foten av skidbacken bjuder Stadium trötta cyklister på bars och sportdryck.
  • Ormsalva
    Massage Ormsalva Peppstop – Hökberg – Cykelvasan 30, Cykelvasan 45, Cykelvasan 90 och Cykelvasan Öppet Spår
    Passa på att ge musklerna lite extra energi inför de sista milen till Mora och besök Ormsalvas tält i Hökberg. Här bjuds alla cyklister på snabbmassage i Ormsalvas Peppstop.
  • Preem
    Prästskogsstugan, mellan Gopshus och Hökberg – Cykelvasan 30, Cykelvasan 45, Cykelvasan 90 och Cykelvasan Öppet Spår
    I Preemspåret uppstår musik som skapas av dina och andra cyklisters rörelser. När ni cyklar genom spåret översätts era rörelser till ljud med hjälp av sensorer och energi blir till energi! Preemspåret handlar om att göra bra val, välja nya vägar, anstränga sig lite extra och göra det tillsammans.
  • ICA
    Eldris – Cykelvasan 30, Cykelvasan 45, Cykelvasan Öppet Spår
    Le mot kameran och föreviga din prestation. ICA tar en bild på dig i spåret som du får skickad till dig efter målgång. Dela bilden med vänner och bekanta eller spara den som ett personligt minne.
  • Mora Armatur
    Vattenstation – 4 km innan mål, mellan Eldris och Hemus – alla lopp
    Under både cyklingen och löpningen finns Mora Armatur på plats i spåret. Här kan du fylla på med nödvändig energi och vatten.
  • Volvo
    Volvo Spåret – 17 km innan mål, mellan Hökberg och Läde – alla lopp
    Ta chansen och föreviga dig själv på film och dela din prestation med vänner och familj. Efter loppet får alla deltagare som valt att passera Volvospåret en film utskickad till sig via mejl. Lag i Vasastafetten och Vasakvartetten som väljer att springa genom Volvospåret får en utan personligt inslag, med lagnamn och resultat mejlad till lagledaren.

Målet i Mora

  • Enervit
    Alla cyklister kan besöka Enervit innan start för att släcka törsten med ett glas sportdryck. Vill du ha med dig lite extra förstärkning ut i spåret finns Enervits energiprodukter att köpa vid starten under både Cykelvasan Öppet Spår och Cykelvasan 90.
  • Ormsalva
    För andra året i rad kan du besöka Ormsalva i deras trailer innan starten på Cykelvasan 90. Här kan du passa på och nyttja ”linimentstationen”, få proffstips av elitteamet Team Ormsalva eller få hjälp med att ställa in rätt vinklar för styre och sadel i ”bikefit-depån”.
  • Arla
    Under fredagen och lördagen under Cykelvasan möter Arla upp deltagarna i målområdet och delar ut mjölk.
  • ICA
    Under fredagens Cykelvasan 30, Cykelvasan 45 samt Cykelvasan Öppet Spår finns ICA på plats i målområdet och delar ut fika, frukt och kaffe till alla deltagare.
  • Mora Armatur

    Under löparhelgen finns Mora Armatur på plats direkt efter målportalen med svalkande vatten till alla hjältar som passerar mållinjen.
  • Ormsalva
    Pyssla om din kropp efter målgång, Ormasalva bjuder alla cyklister och löpare på en produkt vid duscharna på Prästholmen.

Våra huvudsponsorer