2018-12-05 15:29

Vasaloppet uppmuntrar kollektivt resande

Med knappt tre månader kvar till Vasaloppets vintervecka 2019, som redan har över 50 000 anmälda deltagare, har också buss- och tågbokningarna börjat ta fart ordentligt. Vasaloppet erbjuder i vinter flera olika transportlösningar, till exempel buss till startplatsen men även direktbussar och direkttåg från olika platser i Sverige. Den som reser med SJ till Mora erbjuds dessutom 10 procents rabatt på biljettpriset.

Allt fler tar bussen under Vasaloppets vintervecka. Förra vintern gjordes 24 982 resor med Vasaloppets bussar till start och från mål. Vasaloppets egen bussorganisation, som är sponsrad av Preem, gör det bekvämt för deltagaren och minskar bilåkandet i regionen.

Många tar tåget till Mora och sitt äventyr i Vasaloppet. Väl på plats kan man sedan kliva på en buss som går till startplatserna i Sälen eller Oxberg. Tack vare Vasaloppets samarbete med SJ erbjuds deltagarna i vinter 10 procents rabatt på resan (21/2–3/3) om bokningsformuläret på Vasaloppets hemsida används. Deltagaren kan i lugn och ro luta sig tillbaka på sin plats på tåget och ladda på väg till loppet eller koppla av på väg hem.
– Att ta tåget till Mora är både ett bekvämt och klimatsmart sätt att resa till Vasaloppet. Vi uppmuntrar både besökare och deltagare och ger 10 procent rabatt till alla som gör ett bra miljöval och tar SJ-tåget till Vasaloppets vintervecka, säger Mattias Tappert som är ansvarig för kommersiella samarbeten på SJ.

För de skidåkare som ska delta i Vasaloppet eller Stafettvasan (världens största skidstafett) anordnar Vasaloppets huvudsponsor Preem direktbussar från tre orter: Göteborg, Stockholm och Sundsvall med möjlighet att kliva ombord på Preemstationer längs vägen.
– Vi på Preem är jätteglada och stolta att vi kan vara en del av den här servicen för alla deltagare i loppen. Att åka tillsammans är viktigt för ett hållbart resande. Att det dessutom blir mindre trångt på vägarna och att nya trevliga möten kan uppstå är en bonus, säger Carolina Rössner, projektledare för Vasaloppet på Preem och passar samtidigt på att önska alla skidåkare lycka till i spåret.

Det finns även möjligheter att åka direkttåg till Tjejvasan och Vasaloppet med Snälltåget från södra Sverige. I Mora står bussar och väntar för vidare transport fram till startplatsen. Till Tjejvasan kör Snälltåget från Stockholm, medan tåget till Vasaloppet avgår från Malmö och kör via Göteborg och Stockholm.

Till bokningssidan, där det går att läsa mer om varje resa

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2019
Fre 22 feb: Kortvasan. 30 km. Start Oxberg.
Lör 23 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg.
Sön 24 feb: Ungdomsvasan. 9/19 km Start Eldris/Hökberg.
Sön 24 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen.
Mån 25 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen.
Tis 26 feb: Halvvasan. 45 km. Start Oxberg.
Fre 1 mar: Stafettvasan. 9–24 km. Femmannalag. Start Sälen.
Fre 1 mar: Nattvasan 90. 90 km. Tvåmannalag. Start Sälen.
Fre 1 mar: Nattvasan 45. 45 km. Tvåmannalag. Start Oxberg. NYHET!
Lör 2 mar: Blåbärsloppet. 9 km. Start Eldris.
Sön 3 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen. (FULLT 180318)

Vasaloppets sommarvecka 2019
Fre 9 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen
Fre 9 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen, Sälen (Öppet kval på torsdagen)
Lör 10 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen
Sön 11 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg
Sön 11 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg
Sön 11 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 17 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 17 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen
Lör 17 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen
Lör 17 aug: Vasakvartetten. 19,1–24,2 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen

 

Våra huvudsponsorer