Vasaloppets sommarvecka 2024

Cyklingen står på programmet under sommarveckans första helg. Den inleds på fredag morgon med Cykelvasan Öppet Spår från Sälen, och Ungdomscykelvasan från Oxberg. På eftermiddagen startar Cykelvasan 30 och Cykelvasan 45 i Oxberg. Under lördagen avgörs huvudloppet Cykelvasan 90, som startar vid den klassiska Vasaloppsstarten i Berga by i Sälen.

Löpningens lopp genomförs under sommarveckans andra helg. På fredagen arrangeras Funkisvasan och Trailvasan 10, med start och mål i Mora. På lördagen avgörs en stafett och tre individuella lopp. Vasastafetten, med tio sträckor på 4,5–15 km startar i Sälen. Löpningens prestigefyllda lopp Ultravasan 90 startar i Sälen redan klockan 05.00 medan den halva varianten Ultravasan 45 startar i Oxberg. Trailvasan 30 startar i Oxberg.

Vilket lopp passar dig?

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning i Vasaloppsarenan

Barnens Vasalopp – cykel och löpning

Hemmavasan cykel och Hemmavasan löpning – var och när du vill

Vasaloppstrippeln – skidor, cykel och löpning under ett år
Vasaloppstrippeln är en utmaning där du genomför tre lopp – i grenarna skidor, cykel och löpning – under ett kalenderår. Välj mellan 30, 45 och 90 kilometer.
Läs mer >

Fler lopp
I Vasaloppsarenan, mellan Sälen och Mora, har vi skidlopp på vintern, och cykellopp och löplopp på sommaren.
Läs mer om loppen >

Här hittar du några praktiska tips inför ditt lopp.

Öppettider och kartor >

Anmälan

Har du inte anmält dig? Det finns platser kvar i alla våra sommarlopp. Välkommen till våra cykellopp och löplopp i sommar!

Läs mer >

 

 

Buss till start

Kom utvilad till starten. Med våra bussar kommer du fram i god tid före start och slipper bli stressad av bilköer och fulla parkeringar. Låt bilen stå, boka en bussbiljett och gör både dig själv och miljön en tjänst.

Läs mer och boka biljett >

Energipaket

Under Cykelvasan 90 och Cykelvasan Öppet Spår kan du få hjälp med att prestera på topp. Vi erbjuder möjligheten att köpa ett färdigt energipaket, så kallat race pack, tillsammans med Enervit.

Läs mer och boka >

 

Langningsservice

Gör som eliten och fyll på med extra energi under loppet. Under Ultravasan 90, Ultravasan 45 och Trailvasan 30 erbjuder Enervit langningsservice. Den ger dig vätska och energitillskott längs hela banan utifrån ett noga planerat schema som baseras på hur långt du har kvar.

Läs mer och boka >

Massage efter mål

Få en snabbare, bättre och skönare återhämtning efter ditt cykellopp. Passa på att boka en massagebehandling i förväg.

Läs mer och boka >

 

 

Boende

Sov på liggunderlag, eller på hotell med allt inkluderat. Med hjälp av vår boendeservice kan du enkelt ordna allt kring dina övernattningar under Vasaloppets sommarvecka. Sök själv bland alternativen eller kontakta boendeservice om du har specifika frågor.

Läs mer och boka >

Hemmavasan cykel

Hemmavasan är ett komplement till Vasaloppets sommarvecka 2024.

Läs mer och anmäl dig >

 

 

Hemmavasan löpning

Hemmavasan är ett komplement till Vasaloppets sommarvecka 2024.

Läs mer och anmäl dig >

 

 

Presentkort

Köp ett presentkort till någon du tycker om! Du kan välja mellan våra skid-, cykel- och löplopp – långa som korta.

Läs mer och boka >

 

Träningsläger

Kom i form inför loppet. I Vasaloppets program kan du se var och när våra officiella Vasaloppscenter anordnar träningsläger. Ofta är det någon av våra officiella Vasaloppscoacher som håller i dem.

Läs mer och boka >

Vasaloppsskolan

Se våra filmer från Vasaloppsskolan. Lär dig att cykla säkert, och ta del av värdefulla tips om teknikträning och utrustning. Är du väl förberedd innan start får du en bra upplevelse i spåret.

Se filmerna >

Följ deltagare

Det finns flera sätt att följa specifika deltagare. Med våra tjänster kan du få löpande tidrapporter direkt från loppen.

Läs mer >

 

Trafik och transport

Här hittar du tips på hur du kan ta dig hit, och allt du behöver veta om våra bussar, parkeringar och avstängda vägar när du är på plats.

Läs mer >

 

Mässa och mötesplats

I vår mässa i Lindvallen, på startplatserna i Sälen och Oxberg, och runt målet i Mora, bjuder vi bjuder in till aktivitet, möten med utställare, och möjlighet att fylla på energi.

Läs mer >

 

Vasaloppet Bike Festival

Under Vasaloppet Bike Festival, 5–11 augusti i Lindvallen, bjuds det på ett fullspäckat program med aktiviteter för hela familjen. Det finns något för alla, oavsett om du är nybörjare eller har cyklat mycket.

Läs mer >

 

Öppettider och kartor

Här hittar du kartor över startplatser och målområde, och öppettider för kundtjänst, tävlingsexpedition, nummerlappar, seedning, Stadium, diplom och ramar, och medaljgravering.

Läs mer >