Avsnitt 01 • Vad krävs för ett Vasalopp?

Det första podcast-avsnittet i resan mot Vasaloppet mitt. Här kommer vi fram till ett grovyxat träningsprogram, Erik gissar på Niklas kapacitet och så sniffar vi lite lätt på nästa veckas utmaning – rullskidor.


Lyssna här eller iPhone Itunes podcasts / Android Pocket Casts

Ny på det här med podcasts? Här finns hjälpen

 

SHOW NOTES

Glöm inte att anmäla dig till åtminstone ett lopp under sommarveckan under fliken Anmälan/Mina sidor. Och här är allt du behöver veta om Vasakvartetten.

 

Träningsupplägg – Tre pass i veckan

1 Intervallpass av valfritt och varierat slag kombinerat med styrketräning. Fast i andra ordningen så man inte blir för trött för intervallerna.
2 Långpass. Bygga upp uthållighet först och främst, sen börja fokusera på att lida lite mer. Inte, inte, inte springa långpass. Åka rullskidor istället.
3 Halvhårt pass runt 40 minuter.

Generatorn Erik använde sig av för att räkna ut Niklas tid på 3000m
https://www.marathon.se/traning/kalkylatorer/rakna-ut-din-tid-i-maran

Eriks 24h på längdskidor kan du kolla in här. Väl värt en läsning för en insikt i Eriks tillvaro.

 

Testlopp

 

Andra bloggare

Framtidens skidor

Fällskida i Vasaloppet! Väljer teståkarna fällskidor eller traditionella skidor under vinterveckan?

Följ Christina, Matz, Andreas och Angelica i deras uppladdning in mot Vasaloppets vintervecka och deras val av skida. Testgruppens experter är John Vikman från Madshus/Sportwin, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer