2015-08-20 14:28

Information till löpare i helgens lopp

Med anledning av det varma vädret presenteras här extra information för deltagare i helgens lopp - Ultravasan 90, Ultravasan 45 och Vasastafetten.

Väderprognosen visar att det blir en varm helg med mycket sol och svag vind i Sälen/Mora. Därför vill vi uppmana samtliga deltagare att tänka extra på vätskeintag och solskydd före, under och efter loppet. Tänk på att börja förberedelserna redan dagarna före loppet med vätska, mineraler och salter. Vi rekommenderar också deltagare att använda keps som skydd mot solen.

Under loppet finns ett gott utbud av vätska och näring på samtliga Vasaloppskontroller. Var femte kilometer finns dessutom vatten och sportdryck.

Deltagare i Ultravasan 90

Vi vill påminna alla deltagare i Ultravasan 90 att utnyttja den extra klädtransport som erbjuds från startplatsen till Evertsberg. Detta för att kunna klä sig rätt under loppets olika delar.

Ombyteskläder som ska transporteras till Evertsberg, packas i påsen som följde med vid nummerlappstutlämningen. Klistra på bagageetikett på påsen, lägg påsen på lastbil med skylt Evertsberg. Efter ombyte, packa använda kläder i påsen och lämna påsen till funktionär i Evertsberg, så fraktas den vidare till målområdet i Mora. Påsen hämtas ut tillsammans med ryggsäck eller väska efter målgång.

I tältet på startplatsen i Sälen finns enklare förtäring till försäljning under morgonen, från och med 03.30.

Deltagare i Ultravasan 90 och Ultravasan 45

Som extra åtgärd på grund av det varma vädret har kontrollerna från och med Risberg (Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris) utrustats med blöta, svalkande tvättsvampar.

Deltagare i Vasastafetten

Deltagare i Vasastafettens senare sträckor uppmanas att inte vistas i solen i väntan på sin sträcka. Håll dig i skuggan och förbered kroppen med vätska, mineraler och salter inför din start.

Våra huvudsponsorer