2015-05-26 07:44

”Manu” vann första Ecotrail Oslo

Fransmannen Emmanuel Gault, Team ASICS Trail, och en av årets favoriter i UltraVasan 90, vann i lördags 80 km-klassen i den första upplagan av Ecotrail Oslo.

Emmanuel Gault vann på tiden 6.30.38, hela 16 minuter före tvåan John Henry Strupstad (4:a i UltraVasan 90 2014). Båda dessa löpare springer även UltraVasan i år. Trea blev Erik Sagvolden och fyra Jarle Risa. Damklassen vanns av Mari Mauland, 8.06.41. Totalt 283 löpare kom till start på 80 km.

I 45 km-klassen blev det svensk seger genom Joacim Lantz från Ockelbo SK, 3.26.18.
– Joacim är bror till nu skadade Johan Lantz som kom sexa i UltraVasan 90 förra året, upplyser UltraVasans tävlingsledare Peter Fredricson. Joacims vinst var en superöverraskning och han ska även springa UltraVasan 45 i augusti!

Bilden visar de tre som hamnade på pallen i 80 km-klassen, som förutom äran på pallen även vann en startplats i UltraVasan.

UltraVasan den 23 augusti kan i dagsläget räkna in 1315 anmälda löpare till 90 km och 365 i 45 km. Med andra ord finns det fortfarande platser kvar innan de respektive taken på 1500 löpare (totalt 3000) är uppnått.