2019-02-15 15:40

Spårstatus i Vasaloppsarenan inför den här helgen

Det är nyspårat i Vasaloppsarenan och den som vill kan redan idag åka de nio milen från Sälen till Mora. De närmsta dagarna ser det ut att bli ganska milt väder vilket påverkar möjligheterna till ny spårning, men det verkar enligt prognoserna som om det blir kallare mot slutet av nästa vecka.

Det är svårt att planera i förväg vilka dagar som det kommer göras nya spår då fokus alltid är att det ska vara bästa möjliga förutsättningar till spår under loppen. Väder och vind har så klart stor påverkan på spårens kvalitet men snön påverkas även av själva spårningen då det i milt väder kommer in luft i snön som gör att snön blir blöt och smälter fortare.

Vi hoppas därmed på förståelse att det inte är nydragna spår varje dag kommande vecka då fokuset är att det ska vara bästa möjliga förutsättningar inför kommande helg då Vasaloppets Vintervecka inleds med Kortvasan fredag 22 februari.

Aktuell spårstatus fredag den 15/2

Sälen (Berga By) – Smågan 11 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 15/2.

Smågan – Mångsbodarna 13 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 15/2.

Mångsbodarna – Risberg 10 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 13/2.

Risberg – Evertsberg 13 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades  13/2.

Evertsberg – Vasslan 7 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning.  Preparerades 13/2.

Startplats Oxberg – Vasslan 9 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 14/2.

Vasslan – Oxberg 8 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 14/2.

Oxberg – Hökberg 9 km: Packad natursnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 15/2.

Hökberg – Eldris 10 km: Konstsnö, preparerat med pistmaskin och ger då möjlighet för skejt och klassisk åkning. Preparerades 15/2.

Eldris – Mora 9 km: Konstsnö, preparering sköts av Mora Kommun.

All åkning sker på egen risk.

Kom ihåg att Vasaloppsarenan är ett naturreservat. Plocka ihop eventuellt skräp och lämna området lika rent och fint som du fann det. Stort tack på förhand!

Våra huvudsponsorer