2015-08-12 13:19

Sponsorer bjuder dig på extra service under Cykelvasan

I samband med Cykelvasan 2015 ger Vasaloppets sponsorer dig extra service före start, längs banan och efter målgång. Här får du veta vad de erbjuder.

Startplats Sälen 

Merida
Erbjuder uppvärmning på Officiella Vasalopps-spinningcyklar. Håll utkik efter Meridatältet!

Camelbak
Kommer att finnas på plats och ha en påfyllnadsstation med vatten för alla törstiga cyklister.

Enervit
Finns på plats på starten i Berga By och pratar med dig om energi och träning. Du kan köpa deras produkter och fylla på din sportdrycksflaska.

Tvåhjulsmästarna
Finns på plats på startplatsen i Sälen och erbjuder service av din cykel och viss försäljning av cykelprylar.

Vasaloppet
Hjälper alla cyklister att bli startklara. Passa på att kontrollera din cykel innan loppet i Snabbkontrollen och bli klar för start på två minuter.

 

Startplats Oxberg

Tvåhjulsmästarna
Finns på plats på startplatsen i Oxberg och erbjuder service av din cykel.

Enervit
Finns på plats på startplatsen i Oxberg och säljer sitt sortiment av energiprodukter. Du kan också fylla på din sportdrycksflaska med vatten.

ICA
Delar ut müsli-bars till alla deltagare under fredagens Cykelvasan 30/45.

Vasaloppet
Hjälper alla cyklister att bli startklara. Passa på att kontrollera din cykel innan loppet i Snabbkontrollen och bli klar för start på två minuter.

 

Under loppet

Ormsalva
Här bjuds deltagarna in till massagedisco i Hökberg under Cykelvasan 90. Passa på och ge musklerna lite extra energi de sista milen mot mål.

Camelbak  ser till att vätskedepåerna fylls upp i Evertsberg. Har du en Camelbak kan du enkelt fylla på den i deras påfyllnadsstation.

Mora Armatur
Vid kontrollen i Gopshus delar Mora Armatur ut bananer och vatten under Cykelvasan 30/45 samt Cykelvasan Öppet Spår under fredagen och lördagens Cykelvasan 90 km. För de cyklister som inte har någon egen flaska med sig, delar Mora Armatur ut gratis vattenflaskor.

Preem
Preem Pit Stop
 – 3 km efter kontrollen i Hökberg bjuder Preem på ett Pit Stop, både fredag och lördag. Här bjuds man på Enervit Sportdryck, bananer samt rykande färskt, ekologiskt kaffe. Här kan cyklister också få hjälp med lättare cykelservice.

Tvåhjulsmästarna
På Vasaloppets samtliga officiella kontroller finns Tvåhjulsmästarna på plats för att hjälpa till med reparationer av cyklar. Servicen är kostnadsfri men faktura för eventuella reservdelar skickas hem efter loppet.

 

Målet i Mora

ICA
Under fredagens Cykelvasan 30/45 samt Cykelvasan Öppet Spår finns ICA på plats i målområdet och delar ut nötpåsar till alla deltagare.

Arla
Arla möter upp alla deltagare i målområdet och delar ut mjölk till alla.

Folksam
Folksam tar hand om din cykel på ett säkert sätt efter målgång. I deras cykelparkering kan du lämna in cykeln när du t.ex. vill besöka restaurangen.

Ormsalva
Alla som går i mål efter lördagens cykellopp får en produkt med sig hem från Ormsalva.

 

Mässa och Mötesplats

Mötesplats Mora
Vid målgången i Mora finns aktiviteter både före och efter målgång. Här finns förutom nummerlappsutdelning även tävlingsexpedition, turistinformation, diplomutlämning, restaurang, Stadiums sportbutik, Tvåhjulsmästarnas Cykelservice och ytterligare ett tiotal utställare.

DHL arrangerar i sin trailer ”Speakers Corner” med ett gediget gästprogram där man bland annat kan lyssna till intressanta föreläsare.

Kontrollera din cykel vid snabbkontrollen under torsdagen och fredagen och få en Cykla Säkert-flaska från Alecta.

Prova på Stadiums Pump-track, där man med hjälp av en pumpande rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa. En bana för alla åldrar där du övar balans och samtidigt har kul på cykeln.

Vasaloppsmässan i Lindvallen
Vid Vasaloppsmässan i Lindvallen samlas ett 30-tal utställare tillsammans med Vasaloppets egen nummerlappsutdelning och tävlingsexpedition. Här finner du Stadiums sportbutik och Tvåhjulsmästarnas Cykelservice, m.m.

I samband med Barnens Cykelvasa lånar Merida ut cyklar till alla barn och ungdomar som är sugna att prova på att cykla MTB. I anslutning finns en specialgjord cykelbana för de lite yngre.

Våra huvudsponsorer