2015-02-11 16:10

Stjärnspäckat i Vasaloppet 2015

Skid-VM i Falun stärker möjligheterna för ett rekordstarkt startfält i Vasaloppet 2015. Med mindre än en månad kvar kan nu flera tunga namn bekräftas. Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin och Justyna Kowalczyk är några av dem som kommer att utmana långloppsåkarna på startlinjen i Berga by den 8 mars.

– Åt det hållet utvecklingen går just nu, kan det här bli ett historiskt Vasalopp där vi får en riktig fight mellan de utvecklade långloppsspecialisterna och de etablerade VM- och OS-åkarna. Tidigare har vi haft inslag av mästerskapsåkare men 2015 tycks kunna bli det året då vi kan presentera ett startfält fyllt med den absoluta världseliten på både dam- och herrsidan, säger Vasaloppets tf sportchef Johan Eriksson.

Genom den utveckling som setts senaste åren med den allt mer etablerade långloppscupen Swix Ski Classics så har längdsporten utvecklat tydliga långloppsspecialister. Förutom dessa stjärnor finns nu flera internationella toppnamn från VM, OS och världscupen i startlistan för Vasaloppet. Bland andra guldmedaljören från femmilen i Sojti, ryska Alexander Legkov, och så även landsmannen Maxim Vylegzhanin som tog tre silvermedaljer i hemma-OS 2014.

Anmäld är även polskan Justyna Kowalczyk. Justyna som har dubbla OS- och VM-guld i bagaget, fyra totalsegrar i världscupen och är ensam om att ha vunnit Tour de Ski fyra år i rad. Svenska VM-åkare som tidigare annonserat sin närvaro är femmilsmästarna Johan Olsson och Daniel Richardsson samt hemmareserven under VM i Falun, Anders Södergren.

– Vi ser stora möjligheter att locka särskilt intressanta namn nu när hela skidvärlden kommer till Dalarna i och med skid-VM. Vi har kontakt med många men de flesta vill avvakta till efter VM att ta beslut, säger Vasaloppets tf sportchef Johan Eriksson.

Våra huvudsponsorer