Vasaloppsveckan har startat – vilken glädje!

Nu är vi redan inne på fjärde dagen av Vasaloppsveckan. Jag har stått i Vasaloppsmässan i Mora och diskuterat skidteknik med väldigt många vetgiriga personer, vilket är riktigt kul! Vilka är då dessa nyfikna personer? Det är den lille pojken som har åkt pojkar 13-14 i ungdomsvasa, det är familjerna där alla åker skidor och man har ett stort gemensamt intresse, det är kvinnan som vill kapa ytterligare 10 min på sin Vasaloppstid och är lite besviken över att inte komma högre i resultatlistan, det är den äldre mannen som vill lära sig åka modernt, dvs det är de allra flesta! Vasaloppsmässan blir som en plats för alla som älskar längdskidor och vill dela sina tankar om allt som berör längdskidåkning bla mål, fören, teknik, utrustning, träning, mat etc.

Jag åkte själv Kortvasan i fredags och bara njöt under turen! Fantastiskt väder och superfina spår! Målet för mig var att få en fin tur, disponera krafterna väl och det fick jag. Härligast är nog starten tillsammans med mina barn och höra Vasaloppsmusiken börja ljuda när starten går! Vi, Ylva och jag, har varit ute och åkt i Vasaloppspåret varje morgon!

2013-02-03-10-41-58-1

Sofie som jag skrivit om i bloggen tidigare och som är förstaårs senior kom in tältet strålande glad efter att blivit 38:a i Tjejvasan. Härligt när träning ger resultat! Grattis Sofie! Ska bli otroligt spännande att följa Sofie i Vasaloppet på söndag! Lycka till Sofie!

Oavsett nivå så är det viktigt att åka smart. Vad menar jag då med det? För den som vill åka på en viss tid så gäller det att inte åka för fort i början utan hushålla med krafterna på ett klokt sätt. Ser tyvärr alltför många som åker alldeles för fort i början och sedan tröttnar rejält. De är ofta rädda för att åka för långsamt i början men jag tror att man måste våga åka lite långsammare än man vill i början. Men smart kan också vara att gå lite hårdare än man brukar om man alltid har krafter kvar. Fundera på hur du har åkt tidigare och ge några smarta råd till dig själv, disponering av loppet och åkteknik!

Den prestation jag blev mest imponerad av var Lotta och Katarina som tog sig till mål på 11:38 i Öppet spår igår pigga och fräscha samt mycket GLADA!

Ha en bra skidvecka och lycka till i spåret!

Christer

 

 

 

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Våra huvudsponsorer