Det finns flera sätt att följa specifika deltagare. Med våra tjänster kan du få löpande tidrapporter direkt från loppen och du kan bevaka hur många personer du vill.

Vasaloppet.TV

Under Vasaloppets sommarvecka kan du följa alla lopp direkt på Vasaloppets egen playtjänst, Vasaloppet.TV.

Vasaloppet.TV

Liveresultat

I vår resultatservice hittar du fullständiga startlistor och resultat till alla våra lopp förutom Barnens Vasalopp. Resultaten redovisas direkt under loppen och är sökbara i efterhand.

Vasaloppets resultatservice

Automatisk bevakning via app eller sms

App Vasaloppet SommarI appen Vasaloppet Sommar hittar du kompletta startlistor för respektive arrangemang. Där kan du köpa bevakningar av hur många personer du vill. För 12 kr styck får du aktuella push-notiser med mellantider vid alla Vasaloppskontroller som passeras av utvalda deltagare. Du får också en uppskattad tid för när deltagarna beräknas anlända till nästa kontroll och när de går i mål. Köper du flera bevakningar för samma lopp kan du dessutom jämföra deltagarnas tider.

Om du inte har en smarttelefon, eller om du kommer befinna dig på en plats med dålig mobiltäckning rekommenderas i stället vår sms-tjänst. Den kräver, till skillnad från appen, ingen datatrafik.

Så här startar du en sms-bevakning

Skicka ett sms med koden för det aktuella loppet och startnummer på den deltagare du vill följa så får du löpande tidrapporter under loppets gång vid alla passerade kontroller. SMS-tjänsten är tillgänglig i Sverige och Finland. All information är dock på svenska. Priserna för de olika loppen framgår i tabellen nedan.

Landsnummer: Sverige: 72700, Finland: 17191

Lopp – Kod – Pris

Cykelvasan 90 – VASA CV90 startnummer – SEK 35
Cykelvasan Öppet Spår – VASA CVOS startnummer – SEK 35
Cykelvasan 45 – VASA CV45 startnummer – SEK 25
Cykelvasan 30 och Ungdomscykelvasan – VASA CV30 startnummer – SEK 25

Exempel Sverige: VASA CV45 12488 till 72700

GPS-tracking

I Cykelvasan 90 är utvalda deltagare ur elitfältet utrustade med GPS, vilket gör att du kan följa dem direkt under loppen.

Tryck på länken nedan för att komma till GPS-trackingen. Följ anvisningarna på sidan och tryck på Live. Öppna visningsläget i HTML5 Viewer (BETA). Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.

Följ via smarttelefon:

  1. Ladda ner appen TracTrac
  2. Tryck på Event
  3. Sök på Vasaloppet och välj Sommarveckan 2019
  4. Välj det lopp du vill följa

GPS-tracking

Vasaloppsradion

Vasaloppsradion sänder direkt från alla våra lopp och bjuder även på reportage och trafikinformation. Du kan lyssna på webbradio, i mobilen och i appen Vasaloppet Sommar.
Sälen, 107,6 MHz
Älvdalen och Oxberg, 89,1 MHz
Mora och Siljansområdet, 94,1 MHz

Fredag 13 augusti:  Direktsändning från Cykelvasan Öppet Spår kl. 07.00–14.00
Lördag 14 augusti: Direktsändning från Cykelvasan 90 kl. 07.00–14.00
Söndag 15 augusti: Direktsändning från Ungdomscykelvasan, Cykelvasan 30 och 45 kl. 09.00–14.00

vasaloppsradion.se