Så kan du påverka din startposition

Din startposition baseras på den förväntade åktiden som du fyller i vid anmälan. Du kan ändra den förväntade åktiden på Mina sidor fram till cirka fyra veckor innan loppet.

Anmälan

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Biljetter säljs på vasaloppet.se, vid inpasseringen till bussarna och vid tävlingsexpeditionerna i Sälen och i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

På sidan Vasaloppsbussarna hittar du tidtabeller, hållplatser och biljettbokning. Du kan även ta dig till startplatsen med bil. Vi rekommenderar att du är ute i mycket god tid.

Trafik och transport
Vasaloppsbussarna

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet förbokningsbara vallningar är dock begränsat. Läs mer på sidan Vallaservice.

Vallaservice >

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte hämtats ut finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >

Nummerlappar för Nattvasan 45 kan hämtas från söndagen den 23 februari.

GPS-tjänst för smartmobil

Vasaloppet ser gärna att deltagarna använder en app som under loppet uppdaterar åkarnas position live. Information om denna tjänst skickas med startbeviset under vecka 7, då kommer det även att finnas nedladdningsbart via Mina sidor.

App och tjänst är kostnadsfri att använda. GPS-uppdateringarna gör det möjligt för arrangören samt anhöriga att följa loppet bättre via Vasaloppets bevakningsapp, Vasaloppet vinter, och resultatsida. Tjänsten finns tillgänglig för Iphone och Android. Se till att din telefon är fulladdad, ett tips annars är att utrusta din telefon med ett extra batteri.