Låt bilen stå, boka en bussbiljett och gör både dig själv och miljön en tjänst. Vi rekommenderar alla deltagare att ta bussen till startplatsen, eller tillbaka efter loppet.

Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du även samtliga avgångstider. Bokar du din bussbiljett på nätet är det billigare än att göra det på plats.
I bussbiljetten till Cykelvasan ingår transport av cykel, som fraktas på lastbil.

Notera att det finns två olika typer av avgångar: Fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgångar avgår vartefter de fylls. Välj den tid som passar dig bäst mellan de två klockslagen.

– Söndag 15/8 Cykelvasan 45, Cykelvasan 30, Ungdomscykelvasan

Information för sommaren 2021 kommer att publiceras i juni 2021.

Busslinjer och priser – Vasaloppets sommarvecka 2019 (PDF)

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för sommarens lopp öppnar i slutet av maj på vasaloppet.se. Under arrangemangsveckorna säljs biljetter även vid inpasseringen till bussarna i Mora, och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora och Sälen. Biljetter finns i begränsat antal.

En serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

resale.tickster.com

Praktisk information om våra bussar

Avgångar

Bussarna avgår från målområdet i Mora och startplatsen i Sälen. Bussar avgår även från Lindvallen till starten i Oxberg. Bussar och materialtransport avgår från samma plats. Cykel transporteras med lastbil. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten, och slutligen i Lindvallen. Bussar går även tillbaka till startplatsen i Oxberg. När du stiger på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill stiga av.

Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag. Bussar med löpande avgång avgår vartefter de fylls.

Restid

Bussresan inklusive kötid och på- och avlastning av cyklar

  • Mora–Oxberg, ungefär 2 timmar
  • Sälen–Oxberg, ungefär 2 timmar
  • Lindvallen–Oxberg, ungefär 2 timmar
  • Mora–Sälen, ungefär 3 timmar
Cykel

Cykel packas i emballage som Vasaloppet tillhandahåller i begränsad mängd. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.