Startlista

I startlistan hittar du alla som är anmälda till våra lopp.

Startlista

Transporter

Sträcka 1 och 2

I anmälningsavgiften ingår busstransporter för deltagare på sträcka 1 och 2.

Vi rekommenderar att alla på sträcka 1 åker med våra bussar till start. Till sträcka 2 är det ett krav att åka buss, eftersom det är förbjudet att parkera eller stanna med bil vid växlingen Mångsbodarna.

Följande bussturer måste bokas i förväg:

  • Till start sträcka 1, Mora–Sälen
  • Till växling sträcka 2, Mora–Mångsbodarna
  • Till växling sträcka 2, Sälen–Mångsbodarna

Efter sträcka 1 till Mångsbodarna går bussar tillbaka till Sälen och Mora. Efter sträcka 2 till Evertsberg går bussar tillbaka till Sälen. Dessa bokas inte i förväg, utan det är bara att stiga på bussen. På väg mot Mora är det möjligt att stiga av i Evertsberg.

Se sidan Vasaloppsbussarna för bokning av bussbiljetter.

Vasaloppsbussarna >

Sträcka 3–5

Lagen sköter själva sina transporter för deltagare på sträcka 3 till 5.

Trafikinformation

Mer information om trafiken under Stafettvasan hittar du på sidan Trafik och transport.

Trafik och transport >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet bokningsbara vallningar är dock begränsat.

Läs mer och boka >

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla våra deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte hämtats dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >

Påsen innehåller

1. Nummerlappar
Varje lag får fem nummerlappar, en för respektive sträcka, med sträckans nummer i rött till höger om startnumret. Bär nummerlappen väl synlig på bröstet när du går in i startfållan.
2. Id-etiketter (klistermärken)

Fyll i dina uppgifter, och fäst etiketten på insidan av nummerlappen.
3. Chip och kardborreband
Det finns fem chip. Chipen är inte kopplade till sträckor, utan fördelas fritt inom laget, så att varje deltagare har ett chip. Trä kardborrebandet genom chipet, och fäst runt höger vrist. Chipet används för tidtagning, och är kopplat till ditt startnummer. Det ska återlämnas direkt efter målgång. För ej återlämnat chip debiteras 300 kr.
4. Säckar och etiketter
Deltagare på sträckorna 1 och 2 kan använda varsin säck för överdragskläder. Fäst etiketterna på dessa, och förslut genom att knyta. Om du inte vill ha tillbaka din säck kan du kryssa i rutan för att skänka innehållet till välgörenhet.

 

Nummerlappar för Stafettvasan kan hämtas från söndagen den 26 februari 2023.