Buss till start och växling

För deltagare på sträcka 2 (Mångsbodarna) och sträcka 5 (Hökberg) är det obligatoriskt att åka buss till växlingen. I deltagaravgiften ingår alla busstransporter under loppet, men biljetter måste bokas. Bussbiljetter bokas på sidan Vasaloppsbussar.

Trafik och transport >
Vasaloppsbussarna >

Transportlogistik

I anmälningsavgiften ingår alla busstransporter under loppet. Biljetter för Mora–Sälen, Mora–Mångsbodarna, Sälen–Mångsbodarna och Mora–Startplats Oxberg måste bokas. Se sidan Vasaloppsbussarna. På de andra busslinjerna är det bara att stiga på bussen.

Vasaloppsbussarna >

Vid Startplats Oxberg finns bilparkering. Därifrån går bussar till och från växlingarna. För avgångar, se pdf:en Bussavgångar från Startplats Oxberg.

Bussavgångar från Startplats Oxberg (pdf)

För detaljerad information om transporter, med utgångspunkt från Sälen respektive eller Mora, se pdf:en Transportlogistik Stafettvasan.

Transportlogistik Stafettvasan (pdf)

Trafikinformation

Mer info om trafik under Stafettvasan hittar du på sidan Trafikinformation.

Trafikinformation >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet bokningsbara vallningar är dock begränsat.

Bokningen öppnar i slutet av mars.

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla våra deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte är uthämtade dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >

Det finns fem chip i varje startkuvert. Chippen är inte kopplade till en viss sträcka, utan delas bara ut så varje deltagare har ett chip. Det finns fem nummerlappar, en för respektive sträcka, med sträckans nummer i rött till höger om startnumret.

Nummerlappar för Stafettvasan kan hämtas från söndagen den 27 februari 2022.