Buss till start och växling

För deltagare på sträcka 2 (Mångsbodarna) och sträcka 5 (Hökberg) är det obligatoriskt att åka buss till växlingen. I deltagaravgiften ingår alla busstransporter under loppet, men biljetter måste bokas. Bussbiljetter bokas på sidan Vasaloppsbussar.

Trafik och transport >
Vasaloppsbussarna >

Transportlogistik

I anmälningsavgiften ingår alla busstransporter under loppet, men biljetterna för Mora–Sälen, Mora–Mångsbodarna, Sälen–Mångsbodarna och Mora–Startplats Oxberg måste bokas. På de andra busslinjerna är det bara att hoppa på bussen.

Om laget åker bil går det att parkera bilen vid Startplats Oxberg, och därifrån ta buss till de olika växlingarna. Under denna dag är vägen över Spjutmodammen avstängd för privat trafik i båda riktningarna. För detaljerad information, med utgångspunkt från Sälen respektive eller Mora, se Transportlogistik Stafettvasan 2020.

Från Startplats Oxberg går bussar till och från de olika sträckorna i Stafettvasan. Här kan du parkera bilen och ta bussen till växlingen. Du kan träffa dina lagkamrater, umgås, äta medhavd matsäck eller köpa fika i kaféet. Värmestuga är öppen kl. 07.00–16.15.

Transportlogistik Stafettvasan 2020 (pdf)
Bussavgångar från Startplats Oxberg 2020 (pdf)
Vasaloppsbussarna >

Trafikinformation

Mer info om trafik under Stafettvasan hittar du på sidan Trafikinformation.

Trafikinformation >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet förbokningsbara vallningar är dock begränsat. Läs mer på sidan Vallaservice.

Vallaservice >

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla våra deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte är uthämtade dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >

Det finns fem chip i varje startkuvert. Chippen är inte kopplade till en viss sträcka, utan delas bara ut så varje deltagare har ett chip. Det finns fem nummerlappar, en för respektive sträcka, med sträckans nummer i rött till höger om startnumret.

Nummerlappar för Stafettvasan kan hämtas från söndagen den 23 februari.