Skejt, Strava-intervju och våträning

Lär dig mer om skejt, Strava och vårträning i de tre senaste avsnitten av podcasten Lagom Kondition.

157. Skejtavsnittet. Om teknik, utrustning, historia etc.

159. Strava från insidan med Evelina Jarbin. Intervju med Evelina på Strava om denna tjänst. Och en redogörelse för finskans namns på skejtens fem växlar:
1. Ankka (=ankan)
2. Kuokka (=hackan)
3. Wassberg (det är inget skämt den kallas så)
4. Mogren (skämtar inte nu heller)
5. Sauvoitta luistelu (=skate utan stavar)

160. Vårträning för längdskidåkare. Vi tipsar om hur våra fem karaktärer kan träna i vår. Generellt tycker vi att våren är en bra tid för att träna kravlöst med varierande träningsformer och kanske ta tag i skadeproblematik. Karaktärerna/stereotyperna är beskrivna ungefär så här:

Hedlund
Längdskidor 100%. Älskar skiten. Löptränar också och kanske någon löptävling men mest för längdskidåkningens skull. Rullskidar året runt. Har ett par favoritskidor från 2004 med 12 vasaklistermärken. Samma handskar länge. Om gps-klocka – stil som Texas Instruments.
Tips för vårträningen 2021: Pröva något helt nytt. Köpa en landsvägscykel. Unna sig.

Silfvercrona
Leasingaudipersonen. Följer säsongerna och är elitmotionär i flera grenar (löpning, swimrun, triathlon). Åker till cykeltävlingar med marknadens bästa cykelställ. Kan rabbla sina personbästa i sömnen. Äger eventuellt laktatmaskin, och testar vo2max regelbundet. Ljuger för sin partner om utrustningens kostnad. Följer nyheter, sociala medier etc.
Tips för vårträningen 2021: Många lugna pass pass. Skit i Zwift och SkiErg.

Frisk
Åker gärna vasaloppet, prestation inte det viktigaste. T ex inga seedningslopp om dom är fina, värt resan. En blandning av löpning och olika pass på gymmet. Ambitiös. Bäsar sina framtida resultat
Tips för vårträningen 2021: Behöver en träningspaus. Åtminstone unna sig att vara oseriös.

Sandelin
Får fan inte till det. Har alltid en ursäkt. Bryter gärna. Har rullskidor (oanvända i garaget bredvid en dyr lika oanvänd racercykel som gått motala-jönköping 1 gång).
Tips för vårträningen 2021: Runstreak max 20 min.

Holtz
Loppotrogen. Upplevelsesökare. Testar gärna nytt. Hittar obskyra multisportlopp, testat ultra osv. Reser gärna långt. 5-fingerskor, kombucha, senaste klocka, och ibland inte klocka alls. Gjorde poke bowls för 10 år sedan. Kan sjukt mycket om ryggsäckar. Har flaskor fram på ryggan. Bodde i tält med barnen första dagen de kom hem från BB. Kan eventuellt bo i lägenhet och ha många förråd som hyrs/lånas. Slutade med padel för längesedan.
Tips för vårträningen 2021: Storsatsning på Vasaloppet som fyller 100 år.

Facebook
Instagram
Pod på iTunes
Pod på Spotify

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer