Dubbelutmaningen med Lindhe Xtend

Dubbelutmaningen är ett initiativ från Vasaloppet och Dagens Industri där ett vinnande företag, i år Lindhe Extend från Halmstad, får chansen att delta i Vasastafetten och Vasakvartetten.

Som hjälp på vägen från de utrustning från Madshus (skidor), Swix (stavar) och Craft (kläder) samt coaching från mig som officiell Vasaloppscoach. I helgen (fre lunch – lör lunch) var vi i Torsby för tekniklektioner, videovisning, föreläsning och god mat och dryck.

Fantastiskt kul att se hur snabbt de förbättrade sin teknik och gjorde framsteg i skidspåret. Extra imponerande var det såklart att se trippelamputerade Christoffer Lindhe åka sitski för första gången, under ledning av Anders Olsson.

Christoffer lyckades staka ett helt varv efter att ha tagit ganska många pauser i den största uppförsbacken. Sjuuuukt imponerande att se hans vilja av stål. Imponerande.

Jag fick också chans att träna 20 min själv under vistelsen. Jag hakade på några killar som körde intervallerna. De körde 4 st 10 min och jag hängde på sista 3 min på tredje och hela sista. Jag hängde med stakandes, de klassiskt. Kändes bra tyckte jag.

/Erik

Lagom Kondition

Facebook

Instagram

Pod på iTunes

Pod på Spotify

Webb

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer