Skidinlämning, mat och ombyteskläder

När du gått i mål kan du lämna skidorna i skidinlämningen i målområdet. Därefter bjuds du på lättare tilltugg och dryck i målområdet.

I anslutning till målområdet finns ditt bagage, sorterat efter startnummer. Huvudalternativet efter avklarat lopp är att byta om till torra och varma kläder. Det finns enklare omklädningsytor med trallgolv och bänkar utomhus, i direkt anslutning till bagageutlämningen.

För att minska trängseln, uppmanar vi så många som möjligt att byta om utomhus, men det finns begränsad möjlighet att duscha i Tennishallen. Dit är det cirka en kilometer gångväg från bagageutlämningen. Det går inga bussar till Tennishallen. Följ skyltningen på plats.

Översiktskarta – Mora (pdf)

 

Översiktskarta – Målområdet Mora (pdf)

Resultat

Ditt resultat presenteras live på vasaloppet.se under loppets gång, vilket alla har möjlighet att följa. Ditt lopp går även att följa via vår app. Efter loppet går det också att se ditt fullständiga resultat med mellantider.

Resultat >
Följ deltagare >

Medalj

Placeringsmedaljer – guld, silver och brons – delas ut till ettan, tvåan och trean i dam- respektive herrklass.

Om du åker loppet på segrartid plus 50 procent (i dam- respektive herrklass) blir du tilldelad Vasaloppets prestationsmedalj direkt efter målgång.

Deltagarmedalj delas ut till alla som fullföljer loppet och som inte får placerings- eller prestationsmedalj. Medaljer delas ut direkt efter målgång.

Medaljår

När du genomfört Vasaloppet, Öppet Spår eller Nattvasan 90 10 eller 20 gånger är du berättigad en särskild medalj som du får efter inlämning av ifyllt medaljkort vid ”Diplom och ramar”. Endast ett lopp per år räknas, och resultatet ska vara registrerat i ditt namn.

De som har fullföljt Vasaloppet, Öppet Spår eller Nattvasan 90 30 gånger tilldelas en veteranmedalj. De som fullföljt 40 eller 50 lopp tilldelas en särskild plakett. Dessa delas ut under veteranklubbens årsmöte i september.

Nattvasan 90 räknas som medaljår från och med 2020.

På sidan Vasaloppsveteraner kan du läsa mer om våra mest lojala skidvänner.

Vasaloppsveteraner >

Gravering

Om du vill kan du låta gravera din medalj med årtal, namn och åktid.
Öppettider >

Prisutdelning

Prisutdelning sker i målområdet i Mora kl. 15.00. Träningsstipendier delas ut till de 15 första herrarna och till de 6 främsta damerna. Träningsstipendier till svenska deltagare utbetalas till respektive klubb. Träningsstipendier till utländska deltagare betalas till deltagaren, med 15 procent skatteavdrag.

Diplom och åkprofil

Som bevis för din prestation får du ett kostnadsfritt diplom som hämtas ut vid målområdet i Mora. Där finns möjlighet att köpa en personlig åkprofil och fina ramar. Diplom och åkprofil kan också beställas i efterhand via Mina sidor. Efterbeställning sker mot en avgift för administration och porto.

Mina sidor >

Upphittat och borttappat

Tappade du bort något under loppet, eller fick låna reservmaterial när något gick sönder? På sidan Upphittat och borttappat kan du läsa om hur du går tillväga för att se om något finns upphittat, eller hur något ska lämnas tillbaka.

Upphittat och borttappat >