Press releases

 • Nygårds Karin Bengtsson har skapat Vasaloppsmotivet 2021

  Vid en digital avtäckning i dag fredag presenterades 2021 års Vasaloppsmotiv. Nygårds Karin Bengtsson står bakom årets konstverk Vägvisaren, som bland annat kommer att användas på affischer och diplom för både vinterns och sommarens Vasaloppsaktiviteter.

 • Johan Eriksson utsedd till vd för Vasaloppet

  Styrelsen för Vasaloppet har utsett den tillförordnade vd:n Johan Eriksson till ny vd. Vasaloppet som i vinter kommer att arrangera två tävlingar, Vasaloppet Elit och Tjejvasan Elit, och som i övrigt öppnar Vasaloppsarenan för det coronaanpassade Vasaåket 12 februari till 7 mars.

 • Damerna får egen starttid i Vasaloppet Elit 2021

  I dag är det 68 dagar kvar till Vasaloppet den 7 mars 2021, som då enbart avgörs som en elittävling för herrar och damer i den 90 kilometer långa Vasaloppsarenan. För att sprida ut deltagarna ytterligare kommer damklassen att starta klockan 07.40, det vill säga 20 minuter innan herrarna startar klockan 08.00. Det blir ingen publik på plats, men SVT sänder förstås det 97:e Vasaloppet.

 • ​Pressinbjudan: Presentation Vasaloppets kranskulla och kransmas 2021

  Onsdag 9 december kl 10.00 presenteras Vasaloppets kranskulla och kransmas 2021 utanför Café Zorn, Vasagatan 36 i Mora. Utöver kranskulla och kransmas finns Vasaloppets tillförordnade vd, Johan Eriksson, tävlingsledaren för Vasaloppet Bo Johansson och tävlingsledare för Tjejvasan Cathrine Mörk på plats.

 • Parkskolan i Degerfors vinnare i Vasaloppets skolutmaning 2021

  Hela femtio klasser från hela landet sökte till den fjärde upplagan av Vasaloppets skolutmaning. Bland dem fastnade juryn för grundsärskoleklassen 3-6 på Parkskolan i Degerfors. – Det känns helt fantastiskt att våra elever nu får vara förebilder i Vasaloppsarenan och att de får visa på alla människors lika värde, säger Daniel Holm, klassens lärare.

 • ​ Ny stor sponsor klar för Vasaloppet – Veidekke

  Vasaloppet har tecknat ett treårigt sponsoravtal med entreprenadföretaget Veidekke från och med 2021. Företaget är Skandinaviens fjärde största entreprenadföretag och verksamheten i Sverige består av bygg- och anläggningsprojekt. Veidekke kommer att vara värd för Tjejvasan på vintern och Vasastafetten och Vasakvartetten på sommaren.

Our main sponsors