2024-03-05 13:52

Anmäl dig till Vasaloppets vintervecka 2025 – steget före-rabatt fram till 27 mars

Välkommen att anmäla dig till det 101:a Vasaloppet och Vasaloppets vintervecka 2025. Alla lopp (förutom själva Vasaloppet) har just nu en steget före-rabatt som innebär 20 procents lägre anmälningsavgift för alla som anmäler sig senast onsdag 27 mars 2024 kl. 24.00. Därefter ordinarie pris, i mån av plats.

Vasaloppets vintervecka består varje år av flera olika längdskidlopp under tio dagar, som avslutas med det klassiska Vasaloppet den första söndagen i mars. Samtliga lopp körs i Vasaloppsspåret i Vasaloppsarenan, den nio mil långa natursköna arenan mellan Sälen och den välkända målportalen i Mora.

Det första loppet den första fredagen är Vasaloppet 30 från Oxberg till Mora. På lördag är det Tjejvasan som körs samma sträcka som Vasaloppet 30. Söndagens Öppet Spår söndag startar i Sälen och går i klassisk stil. På söndag är det även dags för Ungdomsvasan för ungdomar upp till 16 år, med start i Eldris och Hökberg.

Öppet Spår måndag har flera valmöjligheter: Loppet går i fri stil, vilket betyder att man kan välja om man vill åka klassiskt eller skejt. Det går även välja mellan tre distanser: Öppet Spår måndag 90, Öppet Spår måndag 45 och Öppet Spår måndag 30. På tisdag är det dags för Vasaloppet 45 som startar i Oxberg och gör en sväng längs Oxbergssjöns strand för att sedan ansluta till Vasaloppsspåret.

På fredag körs Stafettvasan från Sälen till Mora, med fem olika sträckor. Natten till lördag genomförs Nattvasan 90, Nattvasan 45 och Nattvasan 30 – där är skejtåkning tillåten, och man kan delta individuellt eller i par. På lördag är det dags för prova på-loppet Vasaloppet 10 från Eldris till mål, där man gärna får åka i gammal utrustning om man vill. Veckan avslutas med världens största långlopp på skidor, det stora Vasaloppet som har kallats ”svensk skidåknings pulsåder”!

Men Vasaloppets vintervecka är inte bara skidåkning. Det händer så mycket mer! Missa till exempel inte att besöka målområdet i Mora som varje vinter har cirka 200 000 besökare. Eller Vasaloppets högtidsfest i Mora kyrka som arrangerats traditionsrikt sedan 1922 och med någon celebritet som håller högtidstalet och då även kröningen av årets kranskulla sker.

ANMÄLAN TILL VASALOPPETS VINTERVECKA 2025 >

Vasaloppets vintervecka 2025 och det 101:a Vasaloppet – skidor

Barnens Vasalopp – skidor

Vasaloppstrippeln – skidor, cykel och löpning under ett år
Vasaloppstrippeln är en utmaning där du genomför tre lopp – i grenarna skidor, cykel och löpning – under ett kalenderår. Välj mellan 30, 45 och 90 kilometer.
LÄS MER >

ANMÄLAN TILL VASALOPPETS VINTERVECKA 2025 >

Våra huvudsponsorer