En Vasaloppscoach ska ha dokumenterad erfarenhet och erbjuda tjänster med hög kvalitet inom utbildning, pedagogik, teknik och social kompetens på områdena träning, hälsa och kost. Coachen ska bidra och inspirera till att öka den enskilda individens motivation och tekniska kunnande inom motionsidrott.

Vasaloppet kommer att upprätta avtal med coacher som har gedigen kunskap inom alla våra discipliner: skidor, cykling och löpning.

Anna och Johan Olsson – AJ Camps, Sundsvall

”Efter att vi båda haft långa och framgångsrika karriärer inom elitskidåkningen med flera OS- och VM-guld på meritlistan känns det väldigt inspirerande att kunna föra vår kunskap och erfarenhet vidare som officiella Vasaloppscoacher. Vasaloppet är ett monument inom svensk idrottskultur och dessutom en betydelsefull faktor för många för att ha en aktiv och mer hälsosam livsstil.

Vår grundidé med AJ Camps är att fler ska få möjlighet att uppleva längdskidåkningen precis som vi: Flytet i åkningen ute i spåret och att ta sig fram genom terrängen på ett skönt sätt. Men också det sociala efteråt. Skratten vid middagsbordet och de lite trötta musklerna.”

Disciplin: Skidor

annajohan.se

Foto: Lasse Näsström
Catarina Henriksson – Träningsinspiratören, Stockholm

”Jag älskar att motivera människor att nå sina mål, kanske du är min nästa kund? Jag hjälper dig att optimera dina skidresultat genom bättre teknik och individuellt anpassade träningsprogram. Bor du i Stockholm erbjuder jag teknikkurser löpande under året i rullskidor, skidgång och längdskidor. Är du tjej och söker någon att träna regelbundet tillsammans med så är träningsgruppen Skigirls Sthlm gruppen för dig!”

Disciplin: Skidor

TRANINGSINSPIRATOREN.SE

coach_vinter_erik_wickstrom_1350x690Erik Wickström – Wickström Coaching, Borås

”Vi erbjuder inte bara instruktörsledda Vasaloppsläger, företagsevent och grupplektioner. Wickström Coaching har även en prisvärd, populär och väldigt uppskattad coachningtjänst online för nybörjare och motionärer. Den innefattar bland annat träningsprogram på olika nivåer (med och utan rullskidor), filmer, artiklar, frågor och svar, gemensam sluten Facebook-grupp och enhetliga skidkläder. Det är en oslagbar tjänst för att du ska få kunskap och motivation till ditt lopp i Vasaloppsveckan!”

Disciplin: Skidor och löpning

wickstromcoaching.com

coach_vinter_hakon_breistrand_1350x690Håkon Breistrand – Fysio-outdoor, Mora

”Det är många faktorer som påverkar Din prestation inom konditionsidrott. Vi hjälper Dig att hitta Dina svaga och starka sidor, och på så sätt anpassa träningen ut från Dina individuella förutsättningar och behov. Fysio-outdoor erbjuder olika fysiologiska tester, träningsrådgivning och sjukgymnastik inom löpning och längdskidor.”

Discipliner: Skidor och löpning

fysio-outdoor.se

coach_vinter_mattias_svahn_1350x690Mattias Svahn – Vasasvahn, Mora

”Jag arbetar med att dela med mig av allt jag lärde mig under mina år som elitaktiv till de som vill utvecklas som skidåkare. Det är roligt och engagerande att hjälpa andra till framsteg, oavsett om det handlar om nybörjaren eller elitmotionären. Alla resultat är betydelsefulla. Min ambition är att förmedla min kunskap på ett enkelt och roligt sätt och att bidra till att fler blir duktiga skidåkare.”

Disciplin: Skidor

VASASVAHN.SE

Mountainbikeskolan – Nacka, StockholmCYKLA MOUNTAINBIKE

”Vi tror att vårt mål med att verkligen se och coacha varje kursdeltagare gör att du snabbt blir tryggare, snabbare och får bra självförtroende på din cykel. På en bra kurs ska man också ha roligt för med ett leende under hjälmen lär du dig snabbare.

Vi har ett stort utbud av kurser i mountainbikecykling och nu också en specifik kurs för Cykelvasan. Vi älskar att cykla mountainbike och det verkar smitta av sig på våra kursdeltagare. Välkommen till Mountainbikeskolan!”

Disciplin: Cykel

mountainbikeskolan.se

Rikard Tynell – Tynell Activity, Falun

”Tynell Activity har möjligheten att hjälpa dig med personlig coachning där vi jobbar för långsiktig utveckling och kvalité. Vi skapar tillsammans möjligheter, förutsättningar och inspirationen till att uppnå nya nivåer och njuta av resa mot dina mål. Tynell Activity erbjuder även konditionstester där vi skapar och utvärderar dina individuella träningsverktyg oavsett din fysiska nivå.”

Disciplin: Skidor

tynellactivity.se

/wp-content/uploads/sites/1/2016/06/coach_vinter_staffan_larsson_1062x543.jpgStaffan Larsson – Aktiv Sport, Mora

”Med Vasaloppsarenan i Mora som hemmaplan och en lång skidkarriär i IFK Mora med Vasaloppsseger som höjdpunkt, samt ett brinnande intresse för skidor och träning, så känns det extra kul att dela med sig av sina erfarenheter. Med ledorden engagemang, glädje, kunskap och erfarenhet välkomnar Team Aktiv Sport alla, såväl absoluta nybörjare som elitmotionärer, som vill utvecklas inför Vasaloppsveckan, till våra inspirerande och lärorika vasaläger och skidaktiviteter, med Mora som bas både sommar och vinter. Alla som vill… kan åka skidor, och bra… kan bli bättre!”

Disciplin: Skidor

aktivsport.se

 

logo_officiell_vasaloppscoach_605x605