2015-10-05 13:36

Eva-Lena Frick ny VD för Vasaloppet

Styrelserna för Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Vasaloppets Marknads AB har utsett Eva-Lena Frick, 54 år och idag VD för Vätternrundan, till ny VD för Vasaloppet.

Eva–Lena har en mycket gedigen bakgrund. Hon är f.d. landslagsåkare i skidor under 80-talet, där hon deltog i OS 1984 och flera VM. Hon har åkt såväl Vasaloppet, Tjevasan, Halvvasan som Stafettvasan och sprungit Vasastafetten.

Eva-Lena har varit ledamot av Svenska Skidförbundets styrelse och Svenska Orienteringsförbundets styrelse. Hon är idag vice ordförande i O-Ringen AB och styrelseledamot i En Svensk Klassiker AB. Eva-Lena har högskoleutbildning inom företagsekonomi och innehar idag chefspositionen för den ideella idrottsföreningen Motala AIF, och är VD för Vätternrundan Marknads AB och Motala Idrottspark AB.

– Det har varit ett mycket stort intresse för tjänsten som Vasaloppets VD. Vi är mycket glada över att kunna rekrytera Eva–Lena Frick som vår nye VD. Hon har en mycket bred erfarenhet av ledande befattningar i föreningsverksamhet, bolag, stora elit- och motionsarrangemang, samt egen erfarenhet som deltagare, kommenterar Ulf Hållmarker, ordförande i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Carin Nises, vice ordförande i Vasaloppets Marknads AB.

– Jag ser mycket fram emot mina nya arbetsuppgifter och utmaningar i Vasaloppet och det skall bli mycket stimulerande att förutom cykel, också arbeta med löpning och skidåkning. Jag har haft 12 fantastiska år på Vätternrundan och i deras organisationer, säger Eva-Lena Frick.

– Eva-Lena Frick har lett och utvecklat Vätternrundan under sina 12 år som VD och hon har varit drivande i att utveckla rundan till ett fantastiskt event. Hon har gjort ett stort arbete och vi är tacksamma för hennes insatser samtidigt som vi önskar henne lycka till i hennes nya arbetsuppgifter med Vasaloppet, ett annat av klassikerloppen. säger Vätternrundans ordförande Lars Samuelsson.

Eva-Lena kommer att flytta till Mora och tillträder sin tjänst i Vasaloppet den 1 januari 2016.

För ytterligare information;

Eva-Lena Frick, Vätternrundan
Telefon: 070- 820 97 27

Ulf Hållmarker, ordförande Vasaloppsföreningen Sälen-Mora
Telefon: 070- 326 62 48

Våra huvudsponsorer