2019-03-03 09:55

Håll koll på vänner och konkurrenter i spåret

Det finns flera sätt att följa specifika deltagare. Med våra tjänster kan du få löpande tidrapporter direkt från loppen och du kan bevaka hur många personer du vill.

Det finns flera sätt att följa specifika deltagare. Med våra tjänster kan du få löpande tidrapporter direkt från loppen och du kan bevaka hur många personer du vill.

Automatisk bevakning via app eller sms

Appen Vasaloppet vinter  är det bästa sättet att följa deltagare i spåret. Den hjälper dig också att hitta till alla viktiga platser som berör loppet – användbar både för dig som åker ett lopp, är påhejande medföljare eller vill hänga med hemifrån soffan. Den är gratis att ladda ner och du kan köpa bevakningar av hur många deltagare du vill.

För 10 kr styck får du aktuella push-notiser med mellantider vid alla Vasaloppskontroller som passeras av utvalda deltagare. Du får också en uppskattad tid för när deltagarna beräknas anlända till nästa kontroll och när de går i mål. Tiden baseras på genomsnittshastighet, men tar inte hänsyn till väderförhållanden eller andra eventuellt påverkande faktorer. Du hittar deltagare genom att söka på lopp, namn och klubb. Köper du flera bevakningar för samma lopp kan du dessutom jämföra deltagarnas tider.

Under loppen Öppet Spår söndag och Öppet Spår måndag har vi i år dessutom en nyhet i appen: Du som följer en deltagare under något av de loppen kommer att få ett filmklipp på den deltagaren från strax efter Evertsberg.

Om du inte har en smartphone, eller om du kommer befinna dig på en plats med dålig mobiltäckning (till exempel längs med Vasaloppsspåret) rekommenderar vi i stället vår sms-tjänst. Den kräver, till skillnad från appen, ingen datatrafik.

Så här startar du en sms-bevakning

Skicka ett sms med koden för det aktuella loppet och startnummer på den deltagare du vill följa så får du löpande tidrapporter under loppets gång vid alla passerade kontroller. SMS-tjänsten är tillgänglig i Sverige, Norge och Finland. All information är dock på svenska. Priset för tjänsten framgår nedan.

Landsnummer: Sverige: 72700, Norge: 2252, Finland: 17191

Lopp – Kod – Pris

Vasaloppet – VASA VL startnummer – SEK 35, NOK 35, € 3

Exempel Sverige: Skicka VASA VL 12488 till 72700.

webb_vl-tv_streaming_vinter_1350x690Direktsändning – målgångar med mera

Under Vasaloppets vintervecka kan du via direktsändningar på Vasaloppet.TV följa vad som händer direkt på plats längs Vasaloppsspåret och i målet i Mora. Här hittar du också målkameran med samtliga målgångar.

Titta på Vasaloppet.TV

Liveresultat

I vår resultatservice hittar du fullständiga startlistor och resultat till alla våra lopp förutom Barnens Vasalopp. Resultaten redovisas direkt under loppen och är sökbara i efterhand.

Vasaloppets resultatservice

Vasaloppsradion

Vasaloppsradion direktsänder från Vasaloppets vintervecka. Du kan lyssna på 107,5 MHz i Sälen, 94,1 MHz i Mora- och Siljansområdet, och på 89,1 MHz i Oxberg och Älvdalen. Du kan även lyssna på webben och i mobilen.

Vasaloppets vintervecka bevakas i sin helhet av Vasaloppsradion, som sänder från samtliga lopp och håller dig uppdaterad om vad som händer i skidspåret.

Varje eftermiddag under veckan kan du skicka en hälsning genom att ringa in till telefonsvararen och lämna din hälsning, kanske till någon bekant ute i spåret! Vasaloppsradion hörs på många kontroller längs spåret. Vasaloppsradion sänder hela veckan även trafikinformation och det går att ringa in och rapportera om trafikläget på telefon 0250–105 00.

vasaloppsradion.se
Läs mer om sändningarna >

Våra huvudsponsorer