2019-06-26 07:57

Hallå där Sara Thunmarker Telde och Anna Klint ! Vi räknar ned…

Det är i dag 44 dagar kvar till Vasaloppets sommarvecka som arrangeras 9–17 augusti 2019. Under våren och försommaren har vi kollat läget hos er som ska delta i något av loppen. I dag har vi pratat med Sara Thunmarker Telde som tillsammans med Anna Klint driver podden ”Sara och Anna på glid – i mödrars spår”. De båda åkte Halvvasan i vintras och ska nu genomföra Vasaloppstrippeln 45.

FAKTA

Namn: Sara Thunmarker Telde och Anna Klint

Ålder: 41

Var bor ni: Falun och Grycksbo

Yrke/sysselsättning: Trebarnsmödrar och journalister på Dalarnas tidningars lördagsmagasin Pralin, nybörjare på (Vasa)lopp i podcasten Sara och Anna på glid – i mödrars spår.

Sociala medier: Sara och Anna på glid – i mödrars spår finns där poddar finns, samt på Facebook och Instagram som @sara_thunder, @klint_anna samt på hashtaggen #saraochannapåglid.

Tidigare lopp i Vasaloppsarenan: Halvvasan 2019. I övrigt endast våra egna bröl-lopp.

 

Vilket lopp ska ni ställa upp i under Vasaloppets sommarvecka 2019?
– Cykelvasan 45 och Ultravasan 45.

Varför ska ni delta och vilka förväntningar har ni?
– Vi är båda trebarnsmödrar som visserligen gillar att röra på oss, men som alltför lätt hittade på valfri ursäkt för att slippa sticka ut och träna. Yoga var vår grej. Vi är inte de typiska tävlingspersonerna, men bestämde oss för att göra en Vasaloppstrippel 45 som en kickstarter för en livsstilsförändring. Vi ska hålla länge, och Vasaloppsåkare har beforskat bättre mående än de som inte åker. Vi vill höra till Måbra-gänget!

Hur tränar ni?
– Just nu framför allt löpning på skogsstigar och med skräckblandad förtjusning i de doserade kurvorna i flowleden på Lugnet i Falun som går från hopptornen hela vägen ner till stadion. Vi har tagit hjälp på vägen för att förbättra vår teknik, och trodde nog att vi kunde åka längd, cykla och springa innan, men vi är beredda att erkänna att rejäl utveckling har skett. Vi har blivit motionärer med högre potential, samtidigt som vi har minskat skaderisken. Våra lopp gör oss starkare och modigare!

Vad tror ni är det bästa med Vasaloppets sommarvecka?
– Vi vill se de där fantastiska myrarna i sommarskrud. Efter Halvvasan drog vi direkt hemåt, nu ska vi maxa ut upplevelsen mer och hänga runt efter målgången och verkligen njuta av vår insats.

Vem skulle ni vilja se i ert lopp, helt enkelt utmana?
– Vi har under året skrivit om vår resa till Vasaloppstrippeln 45. Under Halvvasan träffade vi flera av våra läsare och lyssnare i spåret. Vi tjoar gärna med dem – och andra – under våra kommande lopp. Roligast vore förstås om vi träffar någon som vi peppat till att anmäla sig, och får höra om deras resa.

Om ni även skulle delta i ett lopp i Vasaloppets vintervecka 2020, vilket lopp skulle ni välja då, och varför?
– Vi är lika på många sätt, men här skiljer vi oss. Sara är sugen på Öppet Spår medan Anna nog tänker sig Tjejvasan nästa gång. Sara vill köra de där nio milen för att kunna säga ”check” medan Anna ser fram emot att slippa män med långa armar och ben som bufflar omkring i spåret och istället avnjuta tre mil med sköna ladies omkring sig.

VILL DU SOM LÄSER DETTA OCKSÅ springa Ultravasan 45? LÄS MER HÄR >

Läs våra tidigare nedräkningsintervjuer:

Peter Häggström Lindecrantz>
CONNY BJÖRNEHALL >
LISA RING >
MALIN JONES >
CHARLOTTE ERIKSSON >
ALF BRANDT >
NIKLAS BERGH >

 

Våra huvudsponsorer