2020-12-22 12:39

Köp Arenakortet och njut av fina skidspår under julhelgerna

I morgon öppnar 8 km nydragna skidspår upp i Vasaloppsarenan, från Mora Skidstadion till cirka 1,5 km från Eldris tur och retur. Lägg där till cirka 2 km vid Mora skidstadion så finns flera möjligheter att samla på sig mil på snö under julhelgerna.

Både under helgdagarna och mellandagarna fortsätter sen arbetet med att få till underlaget i både Vasaloppsarenan och på Mora Skidstadion. Spåren kommer att dras dagligen och arbetet anpassa hela tiden utifrån förutsättningarna. Vid minusgrader tillverkas snö både i Oxberg och på Mora skidstadion. Vid snöfall packas snö på flera håll i arenan och skidspåren dras kontinuerligt om.

På sträckan Sälen – Evertsberg är det just nu en del vatten på myrarna men så snart kung Bore visar sig och bjuder på minusgrader och snö jobbar vi vidare där också med att packa snö och så småningom dra spår.

Köp Arenakortet

I början av december lanserade Vasaloppet nyheten Arenakortet. Med det får du tillgång till tre fantastiska spårsystem: Vasaloppsarenan (Mora-Evertsberg), Mora skidstadion och Norra Garberg sportcenter. Du kan välja mellan dagkort, veckokort och säsongskort.

Intäkterna från Arenakortet går direkt till spårdragning, snötillverkning och andra insatser som krävs för att kunna erbjuda bra skidspår under hela säsongen.

Läs mer och köp Arenakortet här

Följ spårstatusen i Vasaloppsarenan, Mora Skidstadion och Norra Garberg Sportcenter på:

www.skidspår.se

Våra huvudsponsorer