2016-03-23 08:47

Premiär för ICA-klassikern – cykelmomentet startar den 11 april

Förra veckan presenterades en stor sponsringssatsning där ICA går in som sponsor till En Svensk Klassiker med 20 miljoner kronor under tre år. Samtidigt lanseras i nära samarbete med En Svensk Klassiker nu ICA-klassikern som handlar om att cykla 300 km, simma 3 km, springa 30 km och skida 90 km. Men till skillnad från En Svensk Klassiker har du flera veckor på dig för varje moment. Du kan dessutom välja på flera varianter som påminner om ursprungsgrenen, för att du ska kunna delta oavsett väder och förkunskaper.

ICA är sedan många år en viktig partner till Vasaloppet och är i dag värd för Kortvasan, Tjejvasan, Cykelvasan 30 och Cykelvasan 45. ICA-klassikern är en förlängning av ICA-koncernens övergripande hälsosatsning ”Var med och må bra” samt har en grund i En Svensk Klassikers egen mission om att göra Sverige och svenskarna friskare. Gemensamt har man ett tydligt mål om att sätta folk i rörelse och inspirera till en sundare livsstil. ICA-klassikern bygger på en digital plattform där deltagarna kan registrera sin fysiska aktivitet och få möjlighet att förbättra sin hälsa samt bli belönade med rabatter och erbjudanden på vägen.

Första datum för deltagarna i ICA-klassikern att registrera sina aktiviteter i cyklingen är måndag vecka 15 och deltagarna har då nio veckor på sig att så att säga cykla Vätternrundan.

ICA-klassikern består av samma fyra moment som En Svensk Klassiker:
– 300 km cykling/spinning/testcykel/armcykel (11 april – 3 juli)
– 3 km simning/kajak/roddmaskin (25 juli – 2 oktober)
– 30 km löpning/gång/rullstol/löpband (24 oktober – 25 december)
– 90 km längdskidor/stavgång/crosstrainer/rollerblades/kälke med stavar (23 januari – 27 mars)

Du har således flera veckor på dig att klara av varje moment och varje moment registreras i en applikation som grundar sig på en teknik och metodik utvecklad av En Svensk Klassiker. Aktiviteten pågår löpande under året och först ut är alltså cyklingsmomentet inför Vätternrundan. Därefter följer Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet.

För att delta i ICA-klassikern behöver du vara innehavare av ett ICA-kort samt betala en anmälningsavgift om 50 kr. Under momenten erbjuds man olika rabatter från partnerföretag samt även hos ICA. När du gått i mål efter varje moment kan du delta i olika tävlingar och vinna priser.

LÄS MER OM ICA-KLASSIKERN

Anmäl dig till ICA-klassikern

Våra huvudsponsorer