2021-06-29 14:20

Ta med Hemmavasan på semestern

Snart är Hemmavasan igång! Cykla eller spring Vasaloppet, var du än är i Sverige eller världen, från 3 juli till och med 22 augusti. Här är tips på ett antal platser runt om i Sverige, som gjorda för Hemmavasan.

Välkommen till Vasaloppets officiella partner – från norr till söder

Flera av Vasaloppets officiella partner har laddat upp lite extra inför Hemmavasan, till exempel med preparerade och uppmärkta cykelleder och löpspår.

Några av dem arrangerar även särskilda Hemmavasan-dagar där du kan cykla eller springa tillsammans med andra och få extra support på plats:

PerCykel i Hudiksvall
I Träningsvarvet i Hudiksvall finns härliga spår för både cykel och löpning där deltagare kan genomföra sitt lopp i Hemmavasan. Lördag 14 augusti från klockan 09.00 lägger PerCykel, tillsammans med Hudiksvalls IF Skidor, lite extra krut på att få till en bra Hemmavasa på plats.

PerCykel, Hudiksvall >

Östersund skidstadion
I Östersund samlas den svenska eliten inom såväl längdskidor som skidskytte. Från Östersund skidstadion hittar du bra turer för ditt lopp i Hemmavasan för både löpning och cykel oavsett vilken distans du siktar på.

Östersunds Skidstadion  >

Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt väntar äventyr och upplevelser bakom varje hörn. Här finns gott om både cykelleder och löpspår uppmärkta för ditt lopp i Hemmavasan – alla distanser

Orsa Grönklitt >

Lugnet i Falun

På riksskidstadion för längdskidåkning i Falun finns uppmärkta cykelleder och löpspår för Hemmavasan. Här kan du starta och avsluta din Hemmavasa när du vill.

Rikskidstadion Lugnet, Falun >

Billingen Skövde

I Billingen finns ett berg av upplevelser, här är det extra fokus på Hemmavasan:

  • Söndag 15 augusti: Hemmavasan cykel
  • Lördag 21 augusti: Hemmavasan löpning

Billingen Skövde >

Kombinera sommarfjäll och Hemmavasan

Sälen, Åre och Vemdalen har ett stort utbud av stigar, skogsvägar och markerade leder för cykling. Här finns också leder för traillöpning med varierad svårighetsgrad – allt från lättlöpt spång till utmanande stigningar över fjällbäckar och stenar.

SkiStar är redo att ta emot både dig som tränar inför Hemmavasan och dig som väljer att genomföra ditt lopp i fjällen. Och eftersom barn upp till 16 år deltar gratis kan årets fjällsemester och Hemmavasan bli en härlig upplevelsekombo för hela familjen.

Hemmavasan hos Skistar >

Mer om Hemmavasan här >

Hemmavasan 3 juli–22 augusti 2021  – anmäl dig här:

Hemmavasan Cykel 90 – cykla 94 km
Hemmavasan Cykel 45 – cykla 43,5 km
Hemmavasan Cykel 30 – cykla 31,7 km
Hemmavasan Cykel 10 – cykla 10 km
Hemmavasan Ultra 90 – gå, lunka, spring 90,8 km
Hemmavasan Ultra 45 – gå, lunka, spring 44,2 km
Hemmavasan Trail 30 – gå, lunka, spring 31,7 km
Hemmavasan Trail 10 – gå, lunka, spring 10 km

Våra huvudsponsorer