2020-02-26 10:03

Vasaloppstatuering efter målgång i Vasaloppet 2020

Nya medaljer, med personlig gravyr för den som vill, är en av nyheterna för deltagarna under vinterveckan 2020. Och för den som önskar ta det till nästa nivå och föreviga minnet av sin insats i fäders spår finns nu dessutom möjligheten att skaffa sig en Vasaloppstatuering direkt efter målgång söndagen den 1 mars.

Att Vasaloppet, med sina olika symboler, har varit populärt som motiv för tatueringssugna fantaster har märkts av genom åren. Flera gånger per år har deltagare hört av sig för att få tillgång till grafiska symboler för att kunna föreviga sitt minne av Vasaloppet direkt på kroppen.
– Vi vet att Vasaloppet betyder väldigt mycket för väldigt många. De senaste åren har många valt att gifta sig direkt efter målgång. Många sätter också upp sitt deltagande i något av våra lopp som ett mål efter en sjukdom, eller för att lägga om sin livsstil och börja leva mer hälsosamt. Det är mycket känslor kopplade till Vasaloppet och en tatuering kan bli en viktig symbol för en livsstilsförändring. Eller bara som en kul grej efter en grym prestation, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig på Vasaloppet.

Idén att ha en tatuerare på plats kom från en av Vasaloppets samarbetspartner när nyheten om att medaljerna kan graveras presenterades. Varför inte ta graveringen steget längre menade man.
– Vi gick igång direkt och fick kontakt med en duktig tatuerare som också nappade och som nu kommer vara på plats i Vasaloppsmässan i Mora, säger Camilla Sandy Swarén.

För att förenkla förfarandet har Vasaloppet tagit fram tre olika motiv som den tatueringssugne kan välja mellan. Det är Vasaloppets logotyp, enbart texten ”Vasaloppet 2020”, samt den klassiska devisen ” I fäders spår för framtids segrar”. Tatuerare är Tattoolex från Saxdalen som kommer finnas på plats i Vasaloppsmässan vid målet i Mora från klockan 15.00.
– Så här första året blir det ett begränsat antal som vi kommer att hinna med och vi kör enbart söndagen den 1 mars mellan 15.00 och 20.00. Men om intresset visar sig vara stort kan vi absolut tänka oss utöka till nästa år och kanske redan till sommarveckan 2020, säger Camilla Sandy Swarén.

Fakta Vasaloppstatuering 2020
Var: Vasaloppsmässan, direkt till höger efter ingången
När: söndag den 1 mars 15.00–20.00
Tatuerare: Tattoolex från Saxdalen
Kostnad: från 600 :- beroende på storlek, enbart betalning via swish
Motiv: tre olika att välja mellan, se bilden ovan
Övrigt: begränsat antal platser, först till kvarn gäller

Våra huvudsponsorer