2019-09-17 11:34

Veteranträff i Mora 2019

Den 7 september (stadgeenligt första lördagen i september) anordnades Vasaloppets Veteranklubbs årsmöte i Mora Parken med föreläsning av Mattias Svahn, bejublat uppträdande av Billy Opel och dans.

Det är 1 059, varav 13 damer, som nu är Vasaloppsveteraner i och med att de fullföljt Vasaloppet och/eller Öppet Spår 30 gånger, där ett lopp/år räknas. 42 veteraner är utländska medborgare från nio olika länder, varav 18 är norrmän.

Redan dagen innan startade ett 20-tal veteraner och några medföljande vintersäsongen med bussresa från Mora för att testa skidorna i Torsbys skidtunnel. I Torsby mötte ytterligare veteraner upp, bland andra klubbens ordförande Lennarth Larsson och Sune Persson, SK Bore Torsby, som i vintras fullföljde sitt 50:e Vasalopp!

Den äldste som testade skidorna i tunneln var Hadar Davidsson, Borås som fyller 92 i november. Den yngste veteranen 48-årige Magnus Darin, Härlövs IF, boende i Fjälkinge i Skåne, var också på plats. Den yngsta kvinnliga veteranen är Karin Johannesson, biskop i Uppsala och tävlande för hemortsklubben Filipstads SF, född 1970.

Dagen efter denna resa avhölls alltså årsmötet i Mora Parken där 18 av 36 nya ”30-loppare”, 5 av 12 ”40-loppare” och 5 av 6 ”50-loppare” var på plats och premierades. Första dam till 40 lopp är Anne-Marie Richardsson, OK Landehof och boende i Mora. Som årets Vasaloppveteran utsågs Håkan Mossberg, Kopparbergs IF som i vintras fullföljde sitt 50:e lopp.

I övrigt innehöll årsmötet gruppfotografering, en föreläsning av Mattias Svahn, tal av Vasaloppets vd Eva-Lena Frick och ett bejublat uppträdande av Billy Opel. Kvällen avslutades med dans till No Name Band.

Läs mer om Vasaloppets veteranklubb på klubbens egen sida >

Våra huvudsponsorer