Advokaterna Bergh & Staaf

Advokaterna Bergh & Staaf bedriver verksamhet huvudsakligen i Dalarna, Värmland, Hälsingland och Stockholm. Vi hjälper privatpersoner och företagare i vardagen. Firman är allmänpraktiserande med särskild kompetens inom affärsjuridik, arvsrätt, familjerätt, brottmål och trafikskador. Vi åtar oss även uppdrag som berör idrottsjuridik, från amatör till världselit.

berghochstaaf.se

 


Amtech

Logotyp AmtechAmtech har sedan 1993 utvecklats till ett företag med två huvudområden. Det ena är ljud, ljus och bild, och det andra är datorer och nätverk. Vi jobbar med olika typer av produktioner, konserter, klubbevent, mässor och konferenser. Vår dataavdelning hjälper dagligen små och stora företag. Vi har utrustning och kompetens för att bygga och säkerställa stabila och driftsäkra nätverk.

amtech.se


Bilkompaniet

Logotyp Bilkompaniet
bilkompaniet.se


Blomsterkullan

Daladatorer AB

Logotyp Daladatorer ABDaladatorer startade 1981 och är i dag norra Dalarnas största IT-företag. Vi har under åren skaffat oss en gedigen kunskapsbank, och erbjuder installation, utveckling och drift av er IT-miljö, skapa och underhålla er webb, införa och anpassa ert affärssystem samt leverera bredband. Vi säljer också datorer, nätverk och övrig kringutrustning. Vi levererar IT-lösning till Vasaloppet.

daladatorer.se


Dalafrakt och Logistik AB

Logotyp Dalafrakt och Logistik AB

DalaFrakt består av ca 110 åkerier och är ett transport- och logistikföretag inom anläggning och miljö, samt skog och industri. Vi är verksamma i Mellansverige och har kontor i Mora, Malung, Rättvik, Falun, samt vårt huvudkontor i Leksand.

dalafrakt.se

 


Fjätervålen

Den lilla skidpärlan i norra Dalafjällen för dig som söker avkoppling i underbar natur och skidåkning i världsklass, helt utan trängsel. Bo i mysiga privatägda stugor med 48 km längdspår utanför dörren, varav två tar dig upp på kalfjället med milsvid utsikt. Här finns 18 nedfarter i hög internationell klass, längdteknikpark, skidshop, närlivsbutik, restaurang och skidskola.

fjatervalen.se


Gudmundssons Kross & Åkeri

Efter 100 år i branschen kan vi lösa det mesta. Sedan 1959 Gudmundssons bland annat levererat material från egna grus- och bergtäkter. När vintern kommer blir vägar och fjäll en del av vår arbetsplats, med uppsättning av snöstörar, snöröjning och sandning. På våren sopar vi vägar och utför vägförbättringar. På sommaren klipper vi gräs och sly i slalombackar.

gudmundssons.se


Handelsbanken

Logotyp HandelsbankenHandelsbanken grundades 1871 och vi är en av världens mest stabila banker med en stark lokal förankring. Alla affärsbeslut tas nära våra kunder, av oss som känner dig. Vi har cirka 200 kontor över hela Sverige, och vi på kontoret i Mora verkar i Mora, Orsa och Älvdalen. I Handelsbanken förstår vi att vi har en påverkan på vår omgivning, främst genom vår verksamhet. Att agera på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt har sedan länge varit en viktig del i vårt hållbarhetsarbete.


Hedmans Buss

Logotyp Hedmans Buss

Hedmans buss är ett serviceinriktat företag som utför persontransporter, vår varierande fordonspark har en transportlösning som passar alla, från fullutrustade turistbussar till taxibilar.

hedmansbuss.se

 


Hotel Bishop Arms

Hotel Bishops Arms ligger i centrala Mora, med närhet till allt. Hotellet erbjuder trivsamma rum med bra standard, frukostbuffé och parkering i varmgarage. Gastropuben The Bishops Arms serverar vällagad mat tillredd av lokala råvaror efter säsong och har ett av Europas bredaste öl- och whiskysortiment.

bishopsarms.com


Hotell Fridhemsgatan

Logotyp Hotell FridhemsgatanHotell Fridhemsgatan är det lilla hotellet i Mora med stort hjärta. Du hittar oss mitt i centrala Mora och hos oss bor du bekvämt i våra moderna rum med dalakänsla. Vi samarbetar med många lokala aktörer och är stolta över vår bygd. På vår frukostbuffé finner du många lokala produkter och vårt bröd bakar vi själva. Varmt välkomna till oss!

hotellimora.se


Hotell Älvdalen

Välkommen till Hotell Älvdalen i centrala Älvdalen. Hos oss bor du i familjär atmosfär, och sover i sängar av genuint hantverk, lokalt producerade i Älvdalen. Vi serverar en stora frukostbuffé, och i restaurangen kan du avnjuta en god middag. Hotellet har många sköna loungemiljöer, och flera konferenssalar där massor av kunskap och energi tankats genom tiderna.

hotellalvdalen.se


Idre Himmelfjäll

Upplev naturlig, svängig och omväxlande skidåkning för hela familjen på Sveriges nyaste skidanläggning. Bo backnära i nybyggda mysiga stugor, parhus och lägenheter med hög standard till bra pris. Njut av trolska skogar och vidsträckta vyer. Självklart erbjuder vi skiduthyrning och skidskola för både barn och vuxna.

idrehimmelfjall.se


Jale Åkeri AB

Logotyp Jale Åkeri ABJale AB är ett åkeri med kontor i Mora och Borlänge. Verksamheten bedrivs i huvudsak från Mälardalen upp till Dalarna. Transportör åt DHL. Jale ansvarar för alla transporter under Vasaloppets sommar- och vinterveckor. Jales verksamhet utöver transporter består av trepartslogistik, lagerverksamhet, terminalverksamhet och utbildning.

jale.se


Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort är en av Sveriges största skidanläggningar. Det som särskiljer Kläppen från många andra är att det inte är ett vanligt fjäll, utan ett berg designat för att garantera den bästa åkningen i fyra väderstreck. Här hittar man inte bara familjens skidparadis, Kläppen står även som nationalarena för svenska freeski- och snowboardlandslaget, och är känt för Sveriges bästa park.

klappen.se


Kung Gösta

firsthotels.se


Leksands Sparbank

Logotyp Leksands SparbankLeksands Sparbanks finns till för att utveckla bygden vi verkar i. Vi har inga aktieägare och vinsten återinvesteras lokalt. Leksands Sparbank har en lång tradition av stort samhällsengagemang och vi sponsrar många av Siljansbygdens ideella föreningar. Vi vet att ett rikt föreningsliv får både människor och samhälle att må bra. Tillsammans utvecklar vi Siljansbygden.

leksandssparbank.se


LF Dalarnas

logotyp Dalarnas FörsäkringsbolagLF Dalarnas är ett av de största länsförsäkringsbolagen i Sverige, med 340 anställda och kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Leksand, Ludvika, Mora och Malung. Vi erbjuder ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. 67 procent av alla hushåll i Dalarna är kunder i LF Dalarnas – de är också våra ägare.

lfdalarnas.se


Maserfrakt

sponsor_classic_club_maserfraktMaserfrakt startades 1939 och är med sina närmare 300 delägare, cirka 700 fordon och 600 maskiner, ett av Sveriges största maskin- och transportförmedlingsföretag. Även om vi är ett stort företag med stora resurser och effektivitet har vi de småskaliga fördelarna som personlig service och närhet. För oss är ett personligt engagemang och närhet till våra kunder mycket viktigt.

maserfrakt.se


Mora Hemslöjd

Logotyp Mora HemslöjdHos Mora Hemslöjd hittar du slöjd och hantverk av högsta kvalitet samt material om du vill slöjda själv. I butikens utbud finns handvävda textilier, skinnfällar och kuddar, broderier, tvåändsstickat, träslöjd och smide. Lokala specialiteter såsom Moradräkter, dalahästar, korgar av handkluven spån, Moraknivar, hårarbeten samt mässingspinglor och ljusstakar.

morahemslojd.se


Mora Hotell & Spa

Logotyp Mora Hotell & Spa Med sitt oslagbara läge mitt i centrum av Mora, och med utsikt över Siljan är Mora Hotell sedan 1830 ett självklart val för många besökare. Inom en radie av cirka 100 meter finner du shopping, kultur och sevärdheter som Zornmuseet och Zorngården, Vasaloppsmålet, spännande aktiviteter samt sport och fantastiska naturupplevelser i den sköna Siljanstrakten.

morahotell.se


Mora Kontorsteam

Logotyp AllkontorMora Kontorsteam AB ingår i Allkontor som är en av regionens ledande leverantörer av kopiatorer & skrivare, kontorsmöbler & stolar, kassasystem, kontorsmateriel, digitala skyltar och datorer. Försäljning och serviceavdelning finns etablerat i Mora, Borlänge och Gävle och vi har därför stor lokal förankring. Vi finns nära dig!

allkontor.com


Mora Tidning

Moratidning.se är norra Dalarnas nyhetssajt, ledande nyhetsförmedlare och annonsorgan i bygden sedan 1893. Vi bevakar norra Dalarna och finns som sajt, app, i sociala medier och i nyhetsbrev.

moratidning.se

 

 


Nordea

Vi strävar efter att hitta de finansiella lösningar som bäst uppfyller dina behov så att du kan nå dina mål och förverkliga dina drömmar. Vårt åtagande är att arbeta för ett gemensamt bästa och vara en hållbar kraft i de samhällen där vi verkar. Vi söker en balans mellan det lokala och det digitala där kundens önskemål om tillgänglighet får styra.

nordea.se


Skarptegen Entreprenad AB

 


Stiftsgården Rättvik

Logotyp Stiftsgården RättvikVid Siljans strand, ligger Stiftsgården – en mötesplats för många. Sedan invigningen på 1950-talet har den kommit att bli en mötesplats mellan människor i olika åldrar, med olika bakgrund, olika åsikter, olika livsåskådningar och olika trosuppfattningar. Stiftsgården värnar särskilt om barn och unga, har ett stort socialt engagemang samt är en alkoholfri och öppen miljö.

stiftsgarden.org


Tryck1

Din totalleverantör av profilmedia, varumärkesprofilering och design för alla företag. Vi finns i centrala Mora och hjälper dig att varumärkeskalibrera ditt företag. Tryck1 startades 1978, och erbjuder i dag allt från idé och original till färdiga dekaler, skyltar, banderoller, skurna texter, profilkläder, presentreklam, fordonsreklam, evenemang, utställningar, mässor och trycksaker.

trycketdalarna.se


Vi Omsorg

Logotyp Vi OmsorgVi Omsorg arbetar med personer med funktionsnedsättning. Det gör vi med ett starkt kundfokus där allt bygger på trygghet, värme, glädje och framtidstro. Vi har över 200 personliga assistenter i hela norra Dalarna som gör sitt yttersta för att ge människor en innehållsrik vardag. Vårt mål är att alla, både kunder och anställda, ska få känna av vår gemenskap och vår laganda.

viomsorg.se


Wasastugan

Med fäbless för det amerikanska Cajun- & BBQ-köket driver bröderna Feem Wasastugan, mitt i Mora. Med bra råvaror, i rustik Louisiana-miljö.
Till det finns ett stort utbud av både drinkar och öl.

wasastugan.nu