Som huvudsponsor har man kraftigare exponering och en större dos av relationsskapande rättigheter, större möjligheter till aktivering än om man är leverantör. Vill man fokusera på en specifik målgrupp kan man bli värd för ett av Vasaloppets lopp under vintern eller sommaren.

Vasaloppet arbetar nära sina samarbetspartner för att tillsammans utveckla Vasaloppets olika arrangemang och för att skapa mervärden och affärsnytta för samarbetspartner. Som samarbetspartner till Vasaloppet har du en möjlighet att kommunicera och aktivera dig tillsammans med Vasaloppet – internt och externt, året runt!

Läs mer om våra sponsorer:

HuvudsponsorerVärdarPartnerMediapartnerLeverantörer

Huvudsponsorer

Vasaloppets huvudsponsorer exponeras i stor omfattning i Vasaloppsarenan under Vasaloppets vinter- och sommarvecka och finns tydligt med i Vasaloppets kommunikation året runt. Som huvudsponsor erhåller man också en stor dos av relationsskapande värden samt möjligheter till aktivering. Vasaloppets huvudsponsorer är också gemensamt värdar för Vasaloppet första söndagen i mars.

IBM

IBM är ett av världens ledande företag inom informationsbehandling. Med fler än 350 000 medarbetare och tusentals teknik- och affärspartner över hela världen är IBM ett globalt integrerat företag som arbetar tvärs över landsgränser för att ge kunderna tillgång till den sammanlagda kompetensen i den världsomspännande organisationen.

ibm.com

Preem

Som Sveriges största drivmedelsbolag har vi på Preem ansvar för att aktivt bidra till ett mer hållbart samhälle. För att minska miljöpåverkan arbetar vi bland annat med att öka andelen förnybara råvaror i våra produkter. Redan i dag släpper Preems raffinaderier i Lysekil och Göteborg ut 40 procent mindre koldioxid än genomsnittsraffinaderierna i Västeuropa. Ytterligare ett exempel på att Preem tänker lite längre är att du på de flesta av våra stationer kan äta fräsch och mer hälsosamma alternativ och dricka riktigt gott kaffe. Välkommen!

preem.se

Stadium

Logotyp StadiumStadium är Sveriges största sport- och sportmodekedja. Med konceptet Stadium och Stadium Outlet har företaget cirka 190 butiker totalt i Sverige, Finland och Norge. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb), som sedan starten 1995 har aktiverat över 100 000 barn och ungdomar, och skänkt över 65 mkr till föreningslivet. Koncernen har närmre 3 500 anställda och ägs av familjen Eklöf. Omsättningen var cirka 7 miljarder kr exklusive moms under det brutna verksamhetsåret 2020/2021. Med en vision om att aktivera världen vill Stadium inspirera till ett aktivt liv för alla.

stadium.se

Volvo Cars Sverige

Volvo är sedan mycket länge Sveriges populäraste bilmärke och med sin säkerhet och komfort den perfekt bilen på fjällsemestern. I vårt partnerskap med Vasaloppet delar vi samma grundläggande värderingar och vi jobbar båda mot att göra vår verksamhet så hållbar som möjligt. Bland annat genom att vi förser Vasaloppets organisation med laddbara Volvobilar.

volvocars.se

Ahlsell

Logotyp Ahlsell
Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever. Som ledande distributör driver Ahlsell utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, specialistkunskap och logistik i världsklass gör Ahlsell proffsens vardag enklare.

ahlsell.se

Värdar

Som värd till ett lopp kan man fokusera starkare på en specifik målgrupp. Man har under det aktuella loppet en kraftfull exponering ute i Vasaloppsarenan och möjlighet att aktivera sig och kommunicera med deltagarna i det specifika loppet. Självklart har man också sin logotyp på deltagarnas nummerlappar.

DHL Freight

Logotyp DHL FreightDHL är ett världsledande transport- och logistikföretag som erbjuder transporter via flyg, väg, sjö och järnväg samt lagerhantering, med möjlighet till klimatkompensation. DHL Freight tillhandahåller inrikes- och utrikestransporter på väg och järnväg med hög precision och spårbarhet. Pakettjänster för privatpersoner genom ett rikstäckande nätverk av DHL Service Points ombud.

dhlfreight.se

Falu Rödfärg

I århundrade efter århundrade har Falu Rödfärg matchat de svenska idealen. Redan på 1500-talet färgades slott och herresäten röda för att likna Europas ståndsmässiga tegelbyggnader. I dag har en ny generation arkitekter upptäckt Sveriges nationalfärg och nu är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar. Hela kärnan i Falu Rödfärg är att den alltid ska vara modern, progressiv och till och med utmanande. För oss innebär bevarande att ha respekt för traditionen men också modet att ständigt utmana oss själva och våra tankesätt.

falurodfarg.com

FM Mattsson

Logotyp FM MattssonFM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen. En stor del av FM Mattssons framgångar genom åren har grundats av alla de skickliga och uppfinningsrika människor, som bor och verkar på företaget i byn Östnor i Dalarna. I dag är FM Mattsson en av norra Europas största och modernaste armaturfabriker. Hundratusentals kranar lämnar företagets fabrik för att inreda kök och badrum världen över. I kojor som slott.

fmmattsson.com

ICA Gruppen

Logotyp ICA

ICA har mat och måltider i centrum och kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. ICAs vision är: Vi ska göra varje dag lite enklare. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. I koncernen ingår även ett antal hel- eller delägda portföljbolag.

ica.se

Pink Lady

Pink Lady® är en mycket smakrik äppelsort, som kommer från områden i Frankrike och Italien, och som är utvalda för sin unika arom. Äpplet produceras av ett kollektiv av odlare som alla är förbundna till en hållbar produktion och som alla är involverade i ett unikt åtagande kring de tre delarna i hållbar utveckling (miljö, socialt och ekonomisk hållbarhet) vilket gör Pink Lady® till ett kvalitets- och hållbarhetsmärke.

applen-pinklady.com

Ramudden

Ramudden är ett av marknadens största företag med inriktning på uthyrning av produkter och tjänster för en säker bygg- och vägarbetsmiljö. Vårt jobb är att hjälpa våra kunder att utforma, utrusta och bemanna dessa arbetsplatser så de klarar både arbetsmiljö- och trafiksäkerhetskraven. Vår mission är att alla har rätt till en säker arbetsplats. Ramudden finns på ett 70-tal platser i Sverige, Norge, Finland och Estland, samt Chevron i England.

ramudden.se

Swix Sport AS

Logotyp Swix Sport ASSwix är ett norskt företag med produkter som skidvallor, stavar, sportkläder och andra tillbehör för skidsport. Swix grundades i Sverige och var den första tillverkaren av moderna skidvallor med en vetenskaplig inställning till utmaningen. Vallorna hade olika färg beroende på typ, något som sedan dess har anammats av hela branschen. Swix presenterades 1946. År 1964 hade all tillverkning flyttats till Norge och 1974 flyttades hela forskningssektionen för Swix från Astra i Södertälje till Norge. I dag har Swix huvudkontoret i Oslo och produktion i Lillehammer samt Litauen.

swixsport.com

Wibe Group

Wibe Group har en snart 100 år lång historia av ständig utveckling. Det började i Mora med Anders Wikstrands utveckling av den hexagonformade stegen. Nu är vi inne i en ny spännande utvecklingsfas med förnyad kraft och vilja att visa vad vi kan åstadkomma tillsammans med våra kunder. Med våra fyra starka varumärken Wibe, Stago, Mita och Defem erbjuder vi en komplett och innovativ lösning med kabelstegar, kabelrännor och trådstegar – för installationer som sträcker sig från kommersiella byggnader till dom mest krävande installationer i extrema miljöer.

wibe-group.com

 

 

Partner

Som partner till Vasaloppet erhåller man en jämn exponering i Vasaloppsarenan under Vasaloppets vinter- och sommarvecka. Självklart erhåller man som Partner relationsskapande värden och rättigheter samt möjligheter till aktivering året runt.

Bama

Bama är ett av Nordens ledande företag inom frukt och grönt, växtbaserat och färsk färdigmat. Vi förser dagligvaruhandel, servicehandel och grossistled inom livsmedelssektorn i Norden och Baltikum med växtbaserade alternativ, färdigskurna sallader och färdiga måltider. Ett offensivt hållbarhetsarbete går som en grön tråd genom hela vår verksamhet. Bama har även ett stort engagemang för en sund livsstil.

bama.no

Craft of Scandinavia AB

Craft of Scandinavia AB är en pionjär inom utvecklingen av funktionskläder för seriösa idrottare. Våra kläder passar alla som motionerar, oavsett om de är elitidrottare eller vanliga motionärer. Sedan 1977 har vi ägnat oss åt att utveckla innovativa plagg designade för att motsvara extrema krav i alla möjliga förhållanden. Craft arbetar nära sina många sponsrade idrottare och landslag och fokuserar på att designa tränings- och tävlingskläder i absolut världsklass. Genom ett konstant arbete med optimering av innovativa material och konstruktioner kan Craft erbjuda bas-, mellan- och ytterlager med ideala tränings- och tävlingsplagg för fysiska aktiviteter året runt.

craft.se

Enervit

Logotyp EnervitEnervit tillverkar energitillskott som hjälper dig att nå dina mål med träningen. Deras produkter passar alla sorters sporter och hjälper nybörjaren såväl som elitidrottaren att maximera sin fysiska prestation. Företaget är italienskt men har funnits i Sverige i över två decennier och har dominerat marknaden sedan många år tillbaka. Läs mer om hur Enervit kan hjälpa just dig att ta dina resultat till nästa nivå på enervit.com.

enervit.com

Mediapartner

Som mediapartner erhåller man liknande värden och rättigheter som en partner. Vasaloppet mediapartner gör det möjligt för Vasaloppet att stärka sin kommunikation med sina målgrupper.

Dagens industri

Logotyp Dagens industriDagens industri är Nordens största affärstidning med 328 000 läsare per dag. Vår snabbhet och prisbelönta journalistik har varit ett vinnande koncept i mer än 40 år. Vi bevakar näringslivet och är först ut med de senaste ekonominyheterna, börs- och bolagsresultaten för både svenska och internationella marknader. Med djup kunskap och kvalitet levererar vi dagliga expertanalyser, rapporter och trendspaningar som ger dig det bästa beslutsunderlaget för dina affärer dygnet runt.

di.se

Mix Megapol

Mix Megapol är Sveriges största radiostation med en skön musikmix och spännande programledare. Radiostationen startade 1993 och når i dag cirka 3,5 miljoner lyssnare varje vecka, med 144 sändare från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Det blir alltid en skön start på morgonen med Gry Forssell med vänner, där du bland annat hör Praktikant-Malin, Hans Wiklund, David Batra och Nyhets-Jonas.

radioplay.se/mixmegapol

Mora Tidning

Moratidning.se är norra Dalarnas nyhetssajt, ledande nyhetsförmedlare och annonsorgan i bygden sedan 1893. Vi bevakar norra Dalarna och finns som sajt, app, i sociala medier och i nyhetsbrev.

moratidning.se

 

Runner’s World

Logotyp Runner's WorldSpringtime är ett företag som sedan 1986 har arrangerat löparresor till olika maraton världen över. De första åren arrangerades resorna som läsarresor för tidningen Springtime, som numer heter Runner’s World. 1990 bröts reseverksamheten ur tidningsbranschen och Springtime Resor AB startades. Under 90-talet förvärvades två konkurrerande företag, RunSki och Running World Wide, vilket medförde att dom växte. Runner’s World är i dag en av världens största tidningar för löparintresserade. I Sverige kommer tidningen ut 12 gånger per år.

runnersworld.se

 

Leverantörer

Som leverantör har man något mindre antal banderoller och synlighet i Vasaloppsarenan än på partner-nivån, samt något mindre antal startplatser och möjlighet till aktivering. Bland våra leverantörer finns många som stöttar Vasaloppet med produkter och tjänster som gör det möjligt för Vasaloppet att genomföra uppskattade arrangemang och en trevlig upplevelse för alla deltagare.

Adven

Energifyllda partnerskap är vår vardag och tillsammans med kunder, kommuner och leverantörer förser vi hushåll, företag och samhällen med hållbar energi. Under hela vinterveckan värmer vi såväl åkare som supportrar i Vasaloppets mässtält med 100 procent förnybar och återvunnen energi. Med lång erfarenhet av fjärrvärme och skräddarsydda energilösningar, är vi stolta över att kunna bidra som officiell värmeleverantör. Tillsammans för en framtid full av möjligheter.

adven.com/se

Axa

Många Vasaloppsåkare laddar med havregrynsgröt innan loppet, och i över 100 år har Axa levererat naturligt god kraft från havre! Den svenska Axa-havren är grunden i Axas granolas, müslis och flingor – och vi tror att om man agerar med omsorg, kunskap och ansvar samt använder enkla och naturliga råvaror så kommer smak, hälsa och hållbarhet på köpet. AXA Sports Club är Axas sportklubb med gratis medlemskap, och vi är stolta över att ha över 2000 åkare anmälda i Vasaloppet 2022! Välkommen till klubben, och välkommen till vår monter under vinterveckan!

axa.se

Best Western

150 hotell i Skandinavien. Lika olika överallt. Best Western Hotels & Resorts hotell ägs av oberoende ägare som driver sina hotell på sitt eget vis. Lokala avvikelser kommer att förekomma och det är så vi vill ha det. Därför kan vi garantera att vi har minst ett hotell för dig, vem du än är, speciellt om du inte vill uppleva samma sak om och om igen. Vi finns även på orter nära Vasaloppet, nämligen i Sälen, Tällberg och Rättvik. Välkommen att bo hos oss!

bestwestern.se

Ekströms

Logotyp EkströmsVarumärket Ekströms ingår i Procordia sedan 1995. Företaget Ekströms startade i Örebro 1848. År 1875 blev Ekströms bakpulver en succé och gjorde företaget känt utanför Örebro. 1930 började företaget tillverka produkter av nypon. Till att börja med hette produkten Nyponmust. Först efter andra världskriget började produktionen av den nyponsoppa som vi än i dag känner så väl. Med nyponsoppan som start kom torkade livsmedel att spela en huvudroll under de kommande åren och många nya produkter lanserades. Det var under denna tid som blåbärssoppan introducerades till Vasaloppet.

ekstroms.se

Logotyp Fitness24SevenFitness24Seven

Det är här du når dina mål. Oavsett om dina mål är stora eller små, eller något mitt emellan. Oavsett om du drömmer om att bestiga det högsta berget, att stå på skidor till du är 90 år eller helt enkelt bara vill komma i form. Det är här det händer. Det är här du når dina mål. Allt du behöver ta med dig är din motivation (och ett par bra skor). Vi hjälper dig med resten. Välkommen till Fitness24Seven!

fitness24seven.com

Folksam

Logotyp FolksamFolksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Besök oss gärna i vår monter på Vasaloppsmässan i Mora!

folksam.se

Madshus A/S

Madshus grundades 1906 och är i dag världens äldsta existerande skidfabrik med huvudkontor och produktion i norska Biri. Madshus är sedan 1989 ägt av den amerikanska vintersport producenten K2. Med innovation som fokus har Madshus i dag positionerat sig som en av de ledande producenterna av längdskid utrustning som skidor, pjäxor och stavar. Enligt Madshus strategi är det viktigt att vara en viktig aktör i längdåknings miljön och Madshus har genom åren genom samarbeten med några av världens bästa vinterutövare visat sina produkters kvaliteter och har bland annat dominerat prispallen i de senaste 5 årens Vasalopp med 4 segrare på Madshus produkter.

madshus.com

O.B.Wiik AS

Logotyp O.B.WiikO.B.Wiik grundades 1912 och är Nordens största leverantör av temporära hallar, stålbyggnader, evenemangstält, andra tält och presenningar. Företaget har cirka 100 anställda och finns i Sverige, Norge, Danmark och Kanada. Dessutom exporteras varor till över 100 länder över hela världen. En stor utvecklingsavdelning säkerställer högkvalitativa, innovativa produkter – produkter som svarar på kundernas krav på kvalitet, säkerhet och genomförbarhet. O.B.Wiik har en stark tillväxt och är stolt partner till Vasaloppet.

obwiik.no

Prinoth

Logotyp PrinothSedan 1951 har Prinoth utvecklat pistmaskiner med fokus på kundens behov och fordonens kostnadseffektivitet.
Prinoth är den första tillverkaren i världen att erbjuda hela flottan av pistmaskiner med motorer som uppfyller Stage IV/Tier 4 final-standarden, det nuvarande riktmärket för det renaste avgasutsläppen. Prinoth AB i Lima/Sälen driver försäljning av nya och begagnade fordon, samt service och reservdelar för hela Sverige. Serviceorganisationen sträcker sig från Arvidsjaur i norr till Hestra i söder.

prinoth.com

Vitri Medical

Vitri Medical är ett svenskt snabbväxande bolag och en utmanare inom förbandsmaterial, medicinska förbrukningsvaror och första hjälpen produkter. Vi erbjuder ett komplett sortiment av förbandsväskor och skåp inklusive utrustning samt hjärtstartare från en av världens största tillverkare – Cardiac Science. Våra kunder är till stor del landsting, kommuner och andra offentliga kunder såsom polisen, tullverket och räddningstjänsten men vi har även en omfattande försäljning till företag och privatpersoner. Du kommer i kontakt med våra produkter antingen som patient via den offentliga vården eller som konsument eller företagare via vårt nätverk av återförsäljare och apotek som finns över hela landet och på internet.

vitri.se