2019-09-04 09:15

Anmäl klassen nu – Vasaloppets skolutmaning 2020

Är du idrottslärare och sugen på att hitta på något extra med din klass? Nu kan du ansöka om att få utrustning, coachning, startplatser och resa till Ungdomsvasan 2020 när Vasaloppets och Swix för tredje året i rad arrangerar Vasaloppets skolutmaning.

Syftet med skolutmaningen är att få fler ungdomar att röra på sig och ge dem chansen att komma ut i skidspåret. Därför ger Vasaloppet och Swix även i vinter en idrottslärare chansen att träna och genomföra Ungdomsvasan tillsammans med en av sina klasser (årskurs 4–9, 11–16 år).

Allt du behöver göra är att fylla i en ansökan på vasaloppet.se med en motivering och eventuellt en bild på klassen om varför just ni ska vinna. Vasaloppet och Swix bidrar med coachning via Vasaloppscoachen Mattias Svahn, skidor, pjäxor, bindningar, stavar, valla, resor, övernattning i Mora och startplatser till Ungdomsvasan till den vinnande klassen.

Sista dag för ansökan till Vasaloppets skolutmaning 2020 är måndag den 30 september 2019.

Ansök till skolutmaningen 2020 här

Vasaloppet står för friskvård och hälsa. I ett allt mer stillasittande samhälle är önskan att få fler att röra på sig och komma ut i naturen. Vasaloppets skolutmaning, som nu genomförs för tredje året, är ett samarbete mellan Vasaloppet och Swix där en viss summa av försäljningen av den officiella Vasaloppsstaven går till att få fler ungdomar att röra på sig och komma ut i skidspåret.

Vinnare i Vasaloppets skolutmaning 2018: Centrumskolan i Araby, Växjö

Vinnare i Vasaloppets skolutmaning 2019: Västra Karups skola, Båstad

Om Ungdomsvasan
Ungdomsvasan arrangeras söndag 23 februari under Vasaloppets vintervecka 2020. Ungdomsvasan är i grunden ett motionslopp, där ungdomar som inte tävlar för en skidklubb också får ställa upp, men resultatlistor upprättas och priser delas ut. Ungdomsvasan är därmed en breddmanifestation för svensk skidåkning ungefär på samma sätt som Vasaloppet. Loppet har två olika sträckor: 15–16-åringarna startar i Hökberg och åker 19 km till Mora. För 11–12- och 13–14-åringarna blir det 9 km med start i Eldris.

Våra huvudsponsorer