2023-10-04 13:40

Chans för alla deltagare i det 100:e Vasaloppet att bära personlig nummerlapp

I dagarna går ett erbjudande ut till alla som just nu laddar för Vasaloppet söndag 3 mars 2024 – det 100:e Vasaloppet genom tiderna. Till detta historiska lopp, fulltecknat sedan länge, kan deltagarna nu välja att köpa en unik och personlig nummerlapp.

Den personliga nummerlappen är av samma västmodell som eliten använder. På nummerlappen finns deltagarens för- och efternamn tillsammans med startnumret.

– Vi vill att det ska kännas och märkas att 2024 års upplaga av Vasaloppet är speciell. Så nu hoppas vi att deltagarna ska uppskatta möjligheten att åka i en personlig nummerlapp och kunna spara den som ett fint minne från det 100:e Vasaloppet, säger Magnus Locken, arrangemangschef, Vasaloppet.

De personliga nummerlapparna får låga nummer från en fyrsiffrig nummerserie och har ingen koppling till startled. Insläpp till rätt startled kontrolleras med hjälp av tidtagningschip.

En annan nyhet är att de vanliga nummerlapparna i Vasaloppet från och med 2024 får en gemensam nummerserie för kvinnor och män. Här anger första siffran i startnumret deltagarens startled, så länge det finns lediga nummer i serien. I annat fall behöver ett högre startnummer användas.

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

Läs mer och anmäl dig >

Barnens Vasalopp – skidor

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig  >

Barnens Vasalopp – cykel och löpning

Våra huvudsponsorer