2024-05-17 09:07

Craft och Cykelvasan omfamnar tidlös design och långsiktiga val – återlanserar förra årets kollektion

Sportvarumärket Craft har i samarbete med Vasaloppet beslutat att återlansera förra säsongens populära klädkollektion. Syftet är att inspirera till mer genomtänkta och hållbara köpvanor.

– Genom att återanvända föregående års mönster och material vill vi ta ett steg bort från snabba modetrender, överkonsumtion och trycket för ständig förnyelse, säger Crafts marknadskoordinator Natalie Taylor.
– Just denna kollektion har så klart en liten påverkan på den enligt oss nödvändiga attitydförändring som måste ske, men vi hoppas dock att detta initiativ kan vara en del av en början på något större.

Klädkollektionen för Cykelvasan 2024 är alltså densamma som 2023 års version, med ett manér som ursprungligen utvecklades för Vasaloppet och därefter kompletterades med en kulörpalett som andas mer sommar och skog. Formspråket har ett ”blockigt” uttryck som är typiskt för cykelsporten och på några utvalda plagg är cyklister utspridda i spåren, precis som i Cykelvasan.

Eva Hörwing, sponsor- och rättighetsansvarig på Vasaloppet, är positiv till den nygamla kollektionen.
– Craft har lyckats med en design som kan leva över tid. Det uppmuntrar vi och ser fram emot en grön och skön MTB-sommar med den nygamla kollektionen.

Årets kollektion för Cykelvasan finns att köpa online nu på stadium.se och craftsportswear.com samt på plats i Sälen och Mora under Vasaloppets sommarvecka.

Vasaloppskollektionen sommar 2024 på stadium.se >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig >

Hemmavasan cykel och löpning – var och när du vill

Vasaloppets vintervecka 2025 och det 101:a Vasaloppet – skidor

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2025 >

Våra huvudsponsorer