2024-05-17 10:16

Hej Svenska Elkedjan, vilket lopp ska ni delta i under Vasaloppets sommarvecka 2024?

Så här års är det många företag som ordnar gemensamma träningsaktiviteter och snackar taktik, logistik och utrustning inför Vasaloppets sommarvecka 2024. Ett exempel är Svenska Elkedjan som planerar att komma till start med ett fyrtiotal medarbetare och medlemmar från hela landet. Vi fick en pratstund med två av dem, Stefan Svensson och Anna Andersson.

Vilka lopp ska ni delta i under Vasaloppets sommarvecka 2024?
– Alla vi kör Cykelvasan 90. Det är tradition sedan 2019, säger Stefan.

Varför gör ni det här?
– Att göra det tillsammans är det viktiga. Man har ett gemensamt intresse och det är ett väldigt bra sätt att lära känna varandra. Vi finns ju över hela landet och har inte så många möjligheter att träffas annars. Hela gänget samlas före och efter loppet i stugor i Lindvallen, fixar egen frukost och lagar mat och umgås på kvällarna, berättar Stefan.

– Cykelvasan 90 är ju också ett lopp på en rimlig nivå, de flesta klarar av det, säger Anna. Man kör i häftig natur och med mycket folk. Det är helt enkelt roligt!

Hur tränar ni?
– Här hos oss i Anderstorp cyklar vi tillsammans varannan vecka. Vi har börjat i lite flackare terräng, sedan blir det mer kuperat längre fram, berättar Stefan och tillägger att satsningen på friskvård omfattar hela kedjekontoret.

–Vi tränar och svettas gemensamt en gång i veckan på gym med en personlig tränare. Alla som vill har samma möjlighet. Nu syns det stor skillnad mot när vi började för ett år sedan, vi har blivit starkare och vågar pressa oss mycket mer.

Vad tror ni om årets lopp – vilka är era förväntningar?
– Lite torrare än förra året! Och lite snabbare, säger Anna.

– Bra väder och ett glatt gäng. Vi ska ha roligt tillsammans och cyklarna ska vara servade i förväg, säger Stefan.

På bilden: Svenska Elkedjan i Anderstorp tränar för Vasaloppets sommarvecka 2024. Från vänster, Fredrik Klaar, Daniel Sandström, Anna Andersson, Stefan Svensson och Mats Liljegren.

Vill du och dina kollegor också delta i ett lopp under Vasaloppets sommarvecka eller vintervecka? Vi hjälper er!

Vasaloppet på jobbet >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig >

Hemmavasan cykel och löpning – var och när du vill

Vasaloppets vintervecka 2025 och det 101:a Vasaloppet – skidor

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2025 >

Våra huvudsponsorer