2020-09-08 11:51

Dags att anta Vasaloppets och Dagens Industris Dubbelutmaningen

Fysisk aktivitet tillsammans med kollegorna är en bra möjlighet till teambuilding i tider av distansarbete. För tredje året kör Dagens industri och Vasaloppet Dubbelutmaningen. Nu är det dags att nominera ditt företag till utmaningen som varar ett helt år.

I samband med Stafettvasan i vintras tog sig ett nöjt lag från Svenska Fönster i Edsbyn sig i mål i Mora. Det var avslutningen på ett år då de tillsammans i företaget fokuserat på Vasakvartetten sommaren 2019 och sedan Stafettvasan vintern 2020. Under året hade de förberett sig tillsammans med Vasaloppets coacher och dessutom fått rätt utrustning för att genomföra utmaningen. Året innan genomförde Team Ekan från Ekan Management från Göteborg samma utmaning.

Vid målgång konstaterade Team Ekans lagledare Jenny Eriksson att året varit en ny positiv injektion vid sidan av det vanliga arbetet.

”Man lär känna varandra på ett annat sätt, får en sammanhållning och en gemenskap. Man kan lita på varandra på ett annat sätt. Det är även bra i arbetslivet och inte bara i sportsammanhanget”, sa Jenny Eriksson till Dagens industri direkt efter målgång.

”Dubbelutmaningen är en fantastisk chans för att få ta del och lära känna Vasaloppet, både sommar som vinter på skidor och till fots med löpningen. Dessutom får laget utrustning och möjligheten till expertis och stöttning av en Vasaloppscoach under hela året”, säger Gabriel Jansson, produktionsledare och ansvarig för Dubbelutmaningen på Vasaloppet och tillägger:

”Det är också en möjlighet till att ta steget för det vinnande laget att ta steget och snäppa upp det interna friskvårdsarbetet på företaget och vara en del av Vasaloppets vision i att vara en motor för motion och hälsa i Sverige. Lägg därtill möjligheten detta ger till att skapa en unik teamkänsla kring att anta utmaningen tillsammans med dina kollegor”.

Nu är anmälan öppen för nästa upplaga av Dubbelutmaningen. Senast 7 oktober ska anmälan vara inne och 12 oktober kommer vinnaren att utses.

I årets Dubbelutmaning ingår Stafettvasan den 5 mars 2021 och Vasakvartetten den 21 augusti 2021.
”Det är väldigt kul att intresset för Dagens industris och Vasaloppets initiativ rullar vidare. Dubbelutmaningen borde för många företag kunna vara en kul del av deras friskvårdsarbete i företaget. Det blir spännande och intressant att följa det vinnande laget det kommande året, men också hur de jobbar med friskvårdsfrågorna genom hela företaget”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri.

Nominera ditt lag här 

TREDJE ÅRET FÖR DUBBELUTMANINGEN

Fakta:

Dubbelutmaningen är ett hälsoinitiativ av Dagens industri och Vasaloppet.

I vinsten ingår startplatserna till båda loppen, träningsstöd från Vasaloppets coacher och utrustning från Madshus, Craft och Swix.

Deltagarna i laget får dessutom en prenumeration på Dagens industri.

Källa: www.di.se

Våra huvudsponsorer