2019-05-29 11:02

Mora-Nisse stipendiet till Louise Lindström, Högbo GIF och Axel Aflodal, Offerdals SK

Styrelsen för Mora-Nisses Jubileumsfond har utsett Louise Lindström, Högbo GIF och Axel Aflodal, Offerdals SK till mottagare av Mora-Nisse stipendium för år 2019. De får 11500 kronor vardera i stipendium för sin fortsatta satsning mot elitkarriär inom längdskidåkningen.

Motiveringen lyder:

Louise Lindström, Högbo GIF

”Med talang, vilja och målmedvetenhet för hon den stolta skidtraditionen vidare i de klassiska blå-vita Högbo GIF-färgerna. Den offensiva Sandviken-föreningen har genom årens gång levererat toppåkare som Matti Kuosku, Eva Lindqvist och Gunnel Mörtberg. Nu är den nya generationens stjärna tänd över brukets vinterhimmel.
Och hon heter Louise Lindström. En tävlingsmänniska med förmågan att fokusera rätt på sina uppgifter både i träning och tävling. I vinter blev det JVM-brons i stafett med Sverige i den finska lejonkulan i Lahti, det blev två individuella JSM-silver, silver i stafetten och fem pallplatser i Scandic cup. Tiden på skidgymnasiet i Mora har gjort susen för den här glada, pigga, omtänksamma gästriketjejen med målet att nå världseliten.”

Lycka till framåt, Louise!
Grattis till Mora-Nisse-stipendiet 2019

Axel Aflodal, Offerdals SK

”Aflodal är inte bara ursprungsnamnet för Offerdal.  Det är också efternamnet till en av landets mest lovande manliga längdåkare – Axel Aflodal – vars rötter sitter djupt förankrade i republiken Jämtlands nordvästra del.
I vinter har Axel stått stadigt som ett fjäll i den nationella toppen och vunnit JSM-guld i sprint och brons på 10 km. Samt tre deltävlingar i Scandic Cup. Och inte nog med det. En femteplats i JVM-sprinten bekräftar att farten finns i kroppen för att matcha de bästa. Landslagsledningen gav också Axel förtroendet att få göra världscupdebut i Svenska Skidspelen i Falun. Den inre viljan, lusten och idrottsglädjen kännetecknar Axel som gjort ständiga framsteg med skidgymnasiet i Mora som bas.  Han är en modern, allsidig skidåkare. Medmänniskan Axel Aflodal delar generöst med sig av sin värme och kunskap till kamrater i klubb, skola och ungdomsgrupper. Den fina egenskapen, att göra både sig själv och andra bra, påminner om Mora-Nisses generositet i skidmiljöerna.
Aflodal, Offerdals SK och Utvecklingslandslaget ger bara bra vibrationer.”

Framtiden är din, Axel!
Grattis till Mora-Nisse-stipendiet 2019

Styrelsen består av Marianne Karlsson-Eriksson, Åsa Mattsson och Erik Svensson.

Våra huvudsponsorer